09/02/2017

Zile negre

Câteva gânduri după miercurea destul de neagră de ieri:

1. Oricât de grațios ar dansa televiziunile și comentatorii în jurul manifestanților de la Cotroceni, ca să nu se supere pe noi, după modul în care s-au comportat cu președintele Iohannis, nu cred că mai poate ave cineva iluzii cu privire la buna lor creștere. A propos, aș dori să-l văd și pe Grindeanu că iese în Piaața Victoriei, cu Dragnea de mână. 
2. Dragnea controlează în continuare PSD cu mână de fier. Turma decerebrată nici măcar nu a fost lăsată să voteze. Iar caricatura de ministru Iordache e în continuare în funcție, cel puțin la această oră. De aici pornim orice analiză. Deocamdată deci este inutil să ceri demisia guvernului Grindeanu pentru că PSD nu cedează.
3. CSM a exclus-o din magistratură pe Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu, pentru că, pe banii Băncii Mondiale, a ținut seminarii anti-corupție organizate de Minsiterul Agriculturii, care era parte în proces. Se presupune, în mod ridicol, că ministerul ar fi mituit-o pentru a da o decizie defavorabilă lui Felix. Mai grav este că i s-a dat satisfacție uneltei voiculesciene Mugur Ciuvică și s-a deschis calea pentru avocații Varanului, care vor să anuleze sentința.
4. CCR a demonstrat că este prea puțin preocupată de independența justiției și separarea puterilor în stat. Să vedem ce se întâmplă astăzi, dar nu vă așteptați la minuni.
În concluzie, sistemul ticăloșit e viu. Și el rezistă.


Rodica Culcer

9 comentarii:

  1. Curtea Constititionala a respins sesizarea Avocatului Poporului, Dragnea merge inainte. Felicitari CC, au aruncat Romania in haos! In si mai mare haos! Emilia Ivancu

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă până acum, sistemul ticăloșit acționa ocult, acum acționează la vedere și este limpede că prosteala asta cu întorsul obrazului nu este eficientă. Nu te poți lupta de la egal la egal cu unii care mută poarta când și unde vor ei sau când o măresc sau micșorează după cum au interesul. Noi trebuie să ”protestăm civilizat” iar ei să ne scuipe fără jenă! Ei stau la căldurică pe banii noștri și fac mișto de noi și de țară iar noi stăm în frig și și înghețăm pentru a ne obține drepturile și a-i opri de la hoție. Minciuna stă cu regele la masă iar dreptatea umblă prin ger, cu capul spart! Presa are o bună parte din vină deoarece nu transmite corect și principial informațiile către cetățeni, acontată fiind de către politicieni pentru a dezinforma sau a transmite lucrurile sau faptele trunchiat! Fără informații credibile și corecte, mulțimea va fi manipulată iar presa va rămâne o presă tonomat! Astăzi, CCR se va spăla pe mâini iar OUG 13 se va reactiva, scăpând infractorii de și din pușcărie iar după apelul Cameliei Bogdan, aranjat să fie pierdut, wc-ulescu va scăpa de pușcărie pe motiv că judecătoarea a luat mită de la una din părți. Statul în stradă cu floricele date jandarmilor, a permis escrocilor din politică să-și bată joc de noi, fără nicio jenă și se vede că are efect contrar celor cerute de noi. Cum adică?... să-i rugăm pe infractori să nu mai fure?... iar ei să se și conformeze? Trebuie să fim oligofreni să ne închipuim așa ceva. Javrele, grindeanu și dracnea, au schimbat tonul, vorbesc frumos, dau pomeni ca să bage lumea-n casă dar ei n-au încetat niciodată să facă ce și-au propus iar acum OG 13 va intra în vigoare și va legifera HOȚIA! Vom avea război civil dar hoții nu vor mai fi aici ca să fie trași la răspundere. Matei Mircea

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, să recapitulăm: judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, exclusă din magistratură; patronul care a confecționat pancarte gratuit, călcat de Poliția Economică; locatarul din al cărui balcon s-au proiectat laserele în Piața Victoriei, chemat la Poliție pentru explicații. Bine ați venit în România anilor '50. V-ați ales deja Canalul sau vă repartizează ei?" Academia Caţavencu

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bântuie un gând... Cine a iubit mai mult tara asta? Cizmarul care a scăpat tara de datorii, care forța pe tot omul sa aibe un loc de munca stabil, care asigura locuințe la preturi rezonabile, care asigura invatamanul gratuit, sau Iliescu si toată șleahta lui emanata de democrați??? Lucia Bădiță

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare nu remarcă aceia din Kiseleff că întreaga media internațională menționează laudativ numai protestul din Piața Victoriei ?!
    Oare nu se întreabă guvernanții, cum se face că susținătorii dumnealor din fața Palatului Cotroceni nici măcar nu sunt băgați în seamă de observatorii internaționali ?!
    Oare nu reușesc pesediștii să cântărească cât handicap acumulează în aceste zile și cât de greu le va fi, aproape imposibil, să-și mai impună vreun argument la dificilele negocieri de tot felul ce le stau în față ?!
    Oare chiar sunt în stare Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu & co să pună în pericol soarta unui întreg popor, doar pentru interesele lor meschine ?!
    Oare această Românie mai este dispusă să suporte și așa ceva ?! Doru Braia

    RăspundețiȘtergere
  6. Citeva observații. In Congresul american cind vine președintele USA toată lumea -indiferent de partid- se ridică în picioare și aplaudă. Si acolo președintele are culoare politică – e republican sau democrat. Dar în asemenea situatii diferențele dispar. Din respect pentru instituția prezidențială, reprezentantii natiunii americane uită divergentele, resentimentele, interesele opuse și fac singurul gest care poate fi făcut – il ovationează pe președinte. Asta dă greutate întii de toate Congresului.

    La Bucuresti Iohannis a fost primit golănește și politicianist. Stelian Tănase

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragii mei,
    în urmă cu trei ani, mărșăluiam în Piața Universității pentru ca patrimoniul de la Roșia Montană să nu fie tâlhărit. Și n-a fost în zadar. Roșia Montană a fost salvată (cel puțin pentru un timp).
    Zilele-acestea, mergem în fața Guvernului pentru ca hoția să nu devină lege, iar hoții să nu ne mai hotărască destinul.
    • i a r n a • r e z i s t e n ț e i • n o a s t r e • Mihai Șora

    RăspundețiȘtergere
  8. În aceste zile, am reînvățat să protestăm, ceea ce pe mine, unul, mă bucură nespus – protestul pașnic în stradă este un semn puternic de sănătate democratică. Dar pentru ca democrația din România să fie vie și să funcționeze, trebuie să mai învățăm un lucru: să ne ascultăm și să încerce fiecare, cu adevărat, să înțeleagă ce spune celălalt. Cristian Tudor Popescu

    RăspundețiȘtergere
  9. Să nu-l plângeți pe Iordache. Se va întoarce președinte al Camerei Deputaților. Cum adică și ce face Liviu? Liviu devine premier. Cum când? Când Iohannis va fi suspendat 30 de zile și Tăriceanu va fi președintele țării. Cum adică și Grindeanu? N-am zis noi să plece? Sebastian Lăzăroiu

    RăspundețiȘtergere