04/02/2017

Nu-i cred!

Anunțul premierului Grindeanu este slab și neconvingător. Îi ceream să abroge azi OUG 13. A zis că o abrogă mâine. Nu-și găsea cuvintele, care erau atât de simple. Ce legătură are prorogarea cu abrogarea?
De ce nu a anunțat retragerea proiectului de lege privind grațierea din Parlament? De ce nu și-a cerut scuze sutelor de mii de oameni pe care i-a scos din casă prin acțiunile lui iresponsabile? Zecilor de mii de români din diaspora pe care i-a speriat și i-a îndepărtat de guvernarea României?
Cine va plăti pentru pierderea de credibilitate a României pe plan internațional din toată această perioadă, pentru îndoiala apărută în relația cu partenerii strategici ai României, pentru minciunile pe care liderii PSD le-au proferat în chip nesăbuit, pentru încercările de intimidare la care i-au supus pe liderii opoziției, pe jurnaliști și pe purtătorii de cuvânt ai societății civile?
Acest Guvern trebuie să demisioneze.
Coaliția de guvernământ trebuie să propună o nouă echipă guvernamentală, alcătuită din oameni care să nu pună în pericol angajamentele internaționale ale României, principiile statului de drept, lupta anticorupție și valorile fundamentale care au făcut posibilă apartenența noastră la UE și la NATO

Vlad Alexandrescu

10 comentarii:

  1. Pavel Ioan Avem un guvern, / parcă-i din infern / și un prim-ministru, / care e sinistru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu acest discurs aberant și lipsit de proprietatea termenilor, în mod sigur, Premierul ar fi picat Bac-ul.Stella Anghel

    RăspundețiȘtergere
  3. „Nu cred că va liniști strada, nu cred că îi va liniști pe acești oameni, pentru că, așa cum am spus-o, conținutul acestor ordonanțe nu mai este primul motiv pentru care oamenii au ieșit în stradă. Au ieșit din cauza aroganței, a acelui gest de batjocură de dispreț față de oameni și chiar de votanții PSD” C. T. Popescu

    RăspundețiȘtergere
  4. Grindeanu zice că abrogă. Să publice în monitorul oficial și atunci mai vedem. Și după aia trebuie să urmărim cu ce modificări la codul penal se vor duce în Parlament. Din păcate oamenii ăștia nu prezintă credibilitate. Cum să nu fii sceptic la cineva care dă ordonanțe noaptea? Așteptăm să vedem realitatea din spatele declarațiilor domnului Grindeanu. Îmi pare rău, dar politicenii români nu au cuvânt deci nu pot fi crezuți decât după fapte. Până atunci rămânem în stradă. Tudor Chirilă

    #rezistam

    RăspundețiȘtergere
  5. Ordonanța își va face efectele indiferent dacă ea este abrogată, spun unii juriști invitați în emisiunea lui Rareș Bogdan la Realitatea TV. Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiției, a atras atenția asupra unei posibile tentative de a trage de timp, de a păcăli publicul. ”Între abrogare și prorogare e un întreg univers, e cum ar fi milionul de oameni din stradă. Partea de drept penal poate fi evocată din trecut într-un proces ,cât e neabrogată”, a spus fostul ministru. Ziaristul Cătălin Tolontan a atras atenția într-o intervenție telefonică la Antena 1, că declarația premierului este cu totul confuză, rar găsibilă în discursul unui premier. Într-o formă sau alta, se vede că Guvernul n-a renunțat la dezincriminarea abuzului în serviciu, a intervenit un alt analist. Întrebarea care a mai fost pusă este cine va plăti pentru ”acest uriaș deranj national”. Premierul Grindeanu a spus că Ministerul Justiției și ministrul vor răspunde pentru greșelile făcute, ceea ce ar putea însemna retragerea ministrului. E destul? – întreabă un demonstrant din Piața Victoriei care spune că nu pleacă acasă și va demonstra în continuare fiindcă nu are încredere ”în ăștia”.
    D. Dumitru, AMPress

    RăspundețiȘtergere
  6. Situația e atât de gravă încât ultima redută pentru PSD și ALDE rămâne guvernul. Orice până la căderea cabinetului. Pe Grindeanu îl vor ține acolo și împăiat. Dacă pe atmosfera asta din stradă Grindeanu comite nesăbuința să demisioneze și-ajung iar cărțile în mâna lui Iohannis, pentru Dragnea și Tăriceanu e dezastru. Cred că o să înțelegem mai mult marți, la mesajul lui Iohannis din Parlament. Și cred că depinde de cât de mulți oameni vor fi mâine în stradă.S. Lăzăroiu

    RăspundețiȘtergere
  7. Guvernul Grindeanu are o singura solutie in prima faza: SA VINA CU O ALTA ORDONANTA CARE SA ANULEZE exact acele articole cu probleme! Sunt unele articole care pot ramane in actuala Ordonanta pentru ca ele sunt strict pentru punerea in acord cu anumite Decizii ale Curtii!
    ATENTIE: Strada castiga doar aparent. O mare din consecintele OrdonanteiPenalilor si-a produs efectul! Imi este teama ca Guvernul o ABROGA ca sa nu o anuleze Curtea! ABROGAREA INSEAMNA CA A FOT VALIDA 4 ZILE. Anularea insa ar insemna ca nu a existat, deci nu pot beneficia penalii de ea! Guvernul ia in calcul sa retraga Ordonanta! I-ati speriat si se tem de voi. PSD da inapoi in fata sutelor de mii de romani ce au iesit in strada in ultimele 5 zile! Nu poti sa te pui impotriva propriului tau popor! Guvernul ia decizia in extremis. Intrebarea este daca strada se linisteste sau continua sa ceara si plecarea Guvernului Grindeanu si investirea unui alt Guvern PSD-ALDE pentru ca aici lucrurile nu pot fi contestate: Majoritatea parlamentara este foarte clara. Ca ne place unora sau nu aceasta este democratia reprezentativa.
    Raman insa mai multe intrebari printre care cele mai importante sunt cele legate de abisul de imagine in care Guvernul Grindeanu a aruncat Romania! Cum mai poate actualul Guvern sa convinga partenerii occidentali de buna credinta si respectarea principiilor statului de drept intr-o democratie? Eu nu cred ca domnii din Guvernul Grindeanu mai pot reprezenta Romania in mod credibil. In 30 de zile de la investire au reusit sa aduca cele mai grave prejudicii de imagine din ultimii 18ani, de la "mineriada din '99", tarii pe care au primit onoarea sa o conduca! Din pacate pentru ei dar mai ales pentru Romania, Guvernul Grindeanu nu mai are credibilitate pentru nimeni......Rares Bogdan

    RăspundețiȘtergere
  8. Le e frică de mega-mitingul de mâine. Le e frică de impactul politic, când un milion de oameni vor fi în stradă.
    Oricât s-ar screme constipatu ăla de Codrin Ștefănescu, oricâți bani vor băga, ei nu pot mobiliza până mâine mai mult de 50.000 de amărâți.
    Chiar dacă nenorociții anunță azi că anulează oug 13, vă propun ca mâine să fim toți în stradă. Toți. Cu cățel, cu purcel.
    Eu împrumut doi câini de la vecin Mircea Marian

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragii mei,
    și eu am zâmbit, m-am minunat să-l aud scoțând pe gură nesuferita broscuță „ca și“. Niciun oac-oac nu i se iartă unui om de Stat. Dar nu râdeți de cel pe umerii căruia apasă greutatea unei mulțimi, – cu mânia, cu inteligența, cu umorul ei cu tot.
    În această seară nu am aflat nimic. Deci ne vedem și mâine.
    ♫ Noapte bună, copii ! Mihai Șora

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt in taxi, spre Piata Victoriei. Soferul ma vede cu pancartele si copiii si ne zice: "Sa stiti ca aveti cursa gratis. Sunteti prima persoana pe care o duc azi la protest si in fiecare seara am facut asa. Asa fac mai toti colegii mei"
    Plang. Speachless...

    V-am zis ca MERITAM SA FIE BINE! Irina Enea

    RăspundețiȘtergere