13/02/2017

Revolutia eticii: neasteptatul ghid moral de la marginea Europei

Revolutia eticii: neasteptatul ghid moral de la marginea Europei: Refuzam sa fim prizonierii hotilor. Refuzam sa inchidem ochii cind politicienii corupti vor sa distruga lupta anticoruptie. Asta au transmis sutele de mii de romani lumii intregi prin protestele

Refuzam sa fim prizonierii hotilor. Refuzam sa inchidem ochii cind politicienii corupti vor sa distruga lupta anticoruptie. Asta au transmis sutele de mii de romani lumii intregi prin protestele masive din ultimele doua saptamini. Revolta romanilor a atins o coarda sensibila in tot Occidentul, asa se explica atentia lumii intregi: au dat semnalul ca intram intr-o era noua, in care ideologia face loc eticii. Romania s-a transformat din periferie geografica in posibil lider de initiativa pentru o masiva schimbare la scara Europei. 


Cristian Pantazi

14 comentarii:

  1. „Nesimtire iesita din comun, activitate toxica pentru societate”

    RăspundețiȘtergere
  2. „Dupa cum vedem Parlamentul vrea sa reinvie Ordonanta 13. Asa ca declaratia lui Dragnea, cum ca PSD vrea sa aprobe 14, a fost praf in ochi. Se pare ca nimic din ce a fost pana acum in strada nu a fost de ajuns. Frica de puscarie si setea de hotie sunt mai puternice decat orice”, a scris Chirila pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă vă aşteptaţi să vă spun că mă simt jignită, nu pot să vă spun asta, pentru că este un nivel care nu poate să mă jignească. Este atât de fără acoperire acest lucru care de altfel s-a spus şi cu aproape 30 de ani în urmă, asta chiar mă uimeşte, cum nu inventează nimic nou. Uite, cei din Piaţa Victoriei inventează în fiecare zi altceva. Ei repetă exact acelaşi tip de manipulări, aceleaşi minciuni făcute de oameni proşti pentru oameni proşti. (...)
    Este acelaşi tip de manipulări grosiere. Ştiţi ce mi se pare mie extraordinar, adică mi se pare chiar una din marile descoperiri pe care le-am făcut în ultimele luni, pe parcursul acestei campanii electorale şi după victoria PSD-ului, faptul că în mod evident, aceşti oameni nu se gândesc atunci când vorbesc decât la proşti, nu le pasă ce cred despre ei oamenii care ar putea să înţeleagă că-s minciuni. Nu se gândesc decât la cei care pot să creadă aceste minciuni şi le fac cât mai gogonate, cât mai fără ruşine... Ana Blandiana.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Este îmbucurător faptul că mulţi români cer Guvernului lor să combată corupţia cu hotărâre. Aceşti protestatari curajoşi apără valorile europene: democraţia, statul de drept, independenţa justiţiei", a spus Michael Roth.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă Dragnea are apetituri de tiran și e dispus să facă orice ca să-și salveze pielea, atunci trebuie spus că, din nefericire pentru el, și-a greșit epoca. S-a născut prea târziu. Trebuia să fie în floarea vârstei sub Gheorghiu-Dej sau măcar sub Ceaușescu. Așa, născându-se cu întârziere, vocația lui satrapică s-a manifestat într-un moment nepropice și, acum, săracul, trebuie să se descure încurcându-se printre ițele democrației. Sigur, dacă ar găsi culoarul liber, s-ar purta, respectând scara, ca Putin sau Erdogan. Să sperăm că acest culoar n-o să apară în istoria noastră. Gabriel Liiceanu

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragnea: Ceea ce a facut guvernul a facut bine (…). Daca ordonanta 13 ramanea in vigoare nu ajungeam la aceste decizii. In acele zile nimeni nu mai asculta argumente rationale. Incet, incet adevarul va iesi la iveala si incet, incet lumea va intelege ca acea ordonanta nu a avut in spate un demers ocult, nu a avut in spate demersul unui grup sau al unui om, a avut in spate aceasta dorinta de a acoperi un vid legislativ si realitatea dovedeste ca am avut dreptate.

    Jurnalista: Daca OUG 13 ar fi fost astazi in vigoare, Curtea de Apel Alba nu ar mai fi luat acea decizie de inlaturare a consecintelor penale pentru domnul Dan Daniel?
    Jurnalista Alexandra Andon de la Radio Romania Actualitati a reusit sa il enerveze pe Liviu Dragnea dupa ce i-a demonstrat ca teoriile sale privind utilitatea ordonantei 13 sunt gresite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dribling cu Ordonanța 13

    RăspundețiȘtergere
  8. „Marele plan al lui Ghiţă/Dragnea/inculpaţii pentru corupţie a intrat următoarea etapă: tunurile pe DNA. Vulnerabilitatea DNA: procurorul Mircea Negulescu cu apucături de interlop care se mândreşte că “a arestat jumătate de ţară”

    După întâlnirea cu Liviu Dragnea cu o zi înainte să dispară, după atacarea SRI/îngroparea inamicilor, după asaltul legislativ şi controversele legate şi susţinute în legătură cu dezincriminări de infracţiuni şi legate de abuzul în serviciu, Sebastian Ghiţă, sprijinit subteran de mulţi dintre inculpaţii pentru corupţie şi de actuala putere, s-a decis: merge mai departe. Aşa cum am bănuit, controversele intense legate de incriminări/dezincriminări de fapte penale, întreţinute de politicieni, inculpaţi şi prieteni de-ai săi l-au determinat să considere că acum este momentul să pună tunurile pe DNA. Sorina Matei

    RăspundețiȘtergere
  9. Voința poporului, călcată în picioare din nou!

    PSD, ALDE, PNL şi UDMR au votat, astăzi, ÎMPOTRIVA proiectului de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300, iniţiat de PMP. Chiar și acum, această gașcă de politicieni îi ignoră cu desăvârșire și în cel mai grosolan mod pe cei aproape 8 milioane de români care au cerut un parlament mai restrâns, dar care să lucreze eficient și strict în interesul românilor!

    Nici măcar azi, după toată această perioadă în care România și-a strigat, cu revoltă, nemulțumirea față de sfidarea, batjocura și lipsa de transparență a politicienilor cu privire la cetățeni, aceștia nu au înțeles că sunt în funcțiile în care sunt pentru a se pune în slujba românilor! Sebastian Moise, Facebook

    RăspundețiȘtergere
  10. Potrivit Constituției, orice OUG trebuie supusă dezbaterii în parlament în vederea aprobării sau respingerii ei. Practic, parlamentul trebuie să decidă dacă este de acord cu modificările la coduri aduse prin OUG 13 sau că trebuie renunțat la aceste modificări așa cum a dispus OUG 14. Însă, dacă parlamentul va respinge OUG 14, de la data publicării legii în Monitorul Oficial efectul firesc este reactivarea OUG 13, ceea ce va duce chiar la efectele de care tocmai am vorbit, pentru dosarele în curs. Cristi Danileț

    http://revista22.ro/70260392/societatea-se-rzboiete-cu-hoii-iar-hoii-se-rzboiesc-cu-justiia.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Manifestaţia din stradă, pe care o putem numi demonstraţia secolului, nu neapărat datorită numărul de cetăţeni prezenţi, ci prin faptul că a fost mediatizată pe toate meridianele şi paralelele globului pământesc, a fost generată nu de către Liviu Dragnea, prin formarea Guvernului, ci de Liviu Dragnea prin acea ordonanţă buclucaşă, dublată de o minciună: că nu ar fi fost cel care a inspirat Ordonanţa 13. Cozmin Gușă

    https://www.realitatea.net/cozmin-gusa-urmeaza-un-scandal-mare-in-psd-liviu-dragnea-fara-sa-vrea-forteaza-sciziunea_2033226.html#sthash.8jvBVXP0.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  12. In 2014 au avut o problema cu dreptul la vot al romanilor din strainatate. In 2017 au o problema cu dreptul la exprimare civica.
    De unde o asemenea neadaptare la secolul 21? E straniu sa mai pui sub semnul intrebarii drepturi fundamentale in 2017.
    Ca sunt 100.000 sau doar 3 studenti chiulangii in Piata Victoriei, lasati-i pe oameni sa se exprime! Valeriu Țurcan

    RăspundețiȘtergere
  13. Reporter: De ce continuă protestele, după abrogarea OUG 13? Care este miza lor?

    Vintilă Mihăilescu: Protestele nu au fost pornite din motive juridice punctuale şi nu revendică rectificari tehnice ale legii. Nici nu ar avea cum, căci doar nu este o manifestaţie sindicală a juriştilor! Protestele vizează credibilitatea morală a guvernării, iar obţinerea unor garanţii ferme în această privinţă este miza continuării lor. Desigur, după cum PSD-ul nu ştie ce garanţii să dea fără să piardă totul, nici „Strada” nu ştie exact ce garanţii să ceară pentru a fi mulţumită că a câştigat totul.

    Reporter: Există o cultură deja a acestor proteste: mesajele scrise pe pancarte sau scandate, proiecţiile pe clădiri, versuri şi chiar melodii compuse special. Este ea, în acelaşi timp, expresia unei noi generaţii a României postdecembriste?

    Vintilă Mihăilescu: Desigur. Dar o generaţie care în 2012 era încă „adolescentă”, iar acum este „familistă” şi iese cu copiii în stradă. S-a maturizat şi acum are responsabilităţi, astfel încât priveşte altfel spre viitor. Pe de altă parte, nu este vorba strict de „generaţie”, ci mai degrabă de o clasă creativă – iar cele două categorii se suprapun doar parţial. Nu „corporatişti” sau „hipsteri”, ci, mai larg, o întreagă clasă de mijloc emergentă, precum şi aceea mai veche, deja existentă. Ceea ce îi mână pe aceştia în luptă este conştiinţa faptului că sunt producătorii de „plus valoare” şi nu mai acceptă ca efortul lor susţinut să fie irosit. Intraţi în jocul dezvoltării, nu vor – şi nu pot! – să mai fie traşi înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  14. România se află într-un moment de răscruce. Trebuie să decidem împreună dacă alegem drumul democraţiei, statului de drept şi al justiţiei independente sau pe cel al corupţiei, lipsei de profesionalism şi al abuzurilor instituţionale. Astăzi, la bilanţul activităţii DIICOT, am subliniat şi că modificarea legislaţiei penale de către Guvern prin Ordonanţa 13 ar fi avut drept consecinţă nu doar scăderea în intensitate a luptei anticorupţie, ci şi creşterea fenomenelor infracţionale. Klaus Iohannis

    RăspundețiȘtergere