16/02/2017

La un moment dat, dacă ai tupeu, pare că ai talent

Nu ştiu, mă gândesc că, dacă considerăm că și ei fac parte din naţia noastră, atunci înseamnă că într-o ţară de hoţi, nişte hoţi ne conduc. Deşi au fost momente în care, în istoria noastră – deşi nu sunt căzută în lună ca multă lume cu interbelicul – am avut totuși oameni politici care au pus şi problema masei, nu numai a intereselor lor. Dar de atâţia ani noi nu avem oameni politici şi, ceea ce e îngrijorător, am impresia că în toată lumea, resursa umană politică e cam slabă cam peste tot.
Ruşinea, onoarea, chestiile astea care au existat atâta, sunt la ora actuală concepte palide, pentru că discursul este să fii competitiv, să ştii să te lupţi. Ți se cere un grad de agresivitate ca să faci faţă vieţii. Ori aceasta nu merge cu delicateţea. Ce sens mai are să fii delicat? Ai o singură viaţă, ieşi la luptă. Ăsta e discursul public. Eu, de exemplu sunt absolut convinsă că mulţi actori de la noi nu au talent, ci tupeu. Tupeul este extraordinar. La un moment dat, dacă ai tupeu, pare că ai talent, pentru că eşti foarte liber în ceea ce faci.
Aurora Liiceanu

2 comentarii:

  1. Florin Iaru: Odată pierdută, încrederea se recâştigă greu. Guvernul va trebui să meargă pe ouă

    RăspundețiȘtergere
  2. Afirmațiile proferate în emisiunea ”Dosar de politician” din 15 februarie 2017 pe B1 TV sunt false și lipsite de orice temei. În loc să facă uz de mijloacele injuste ale campaniei de defăimare, prin care se discreditează și Consiliul Europei ca instituție, persoanele responsabile din România ar trebui să se reîntoarcă la respectarea intereselor și preocupărilor oamenilor din România cu privire la statul de drept și să răspundă la critici obiective, formulate de prieteni europeni, prin asumarea propriilor greșeli și schimbare.
    Aștept din partea Guvernului român, a Parlamentului și a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), subordonat Parlamentului, precum și din partea delegației române la Consiliul Europei ca astfel de practici nedemne să fie oprite.
    Critica me ramâne justificată: Protecția politicienilor corupți și condamnați penal nu corespunde principiilor statului de drept și nu poate fi nici în interesul românilor, nici al celorlalți europeni.Bernd Fabritius, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)

    RăspundețiȘtergere