23/02/2017

Pro-Europa, pro-decență

Pentru că răspunsul PSD la protestele anticorupție e jalnic, ceaușist, autoritarist, arogant și până la urmă inept, mișcarea #rezist trebuie să continue. Duminică va fi un mare prilej să arătăm că nu o ordonanță, ci sistemul feudal creat de PSD este problema României și a noastră a tuturor. Aș vrea să ieșim cât mai mulți în fiecare localitate, ca să ne arătăm orientarea pro-Europa, pro-decență, pro-legalitate, anti-mafie.

Mircea Cărtărescu

Un comentariu:

  1. „Simt nevoia unui nou partid, alături de USR, de liberali. E un vis al meu, un partid care să iasă din aceste mișcări de protest”, a afirmat Mircea Cărtărescu. În opinia sa, un partid înființat acum ar avea capacitatea de a câștiga chiar următoarele alegeri.

    „L-aș sprijini prin imaginea mea, atât. Nu am dorința de a ocupa o funcție, nu am avut-o niciodată”, a precizat Cărtărescu.

    Personajul politic care ar putea coaliza în jurul său opoziția ar fi, după părerea sa, Dacian Cioloș. „Acum, singurul personaj politic capabil să creeze această coagulare ar putea fi Cioloș, pentru că mandatul său de premier a fost unul dintre cele mai decente de la Revoluție încoace. Cioloș e un om decent, a guvernat cum o fac occidentalii din Scandinavia care se poartă ca cetățenii obișnuiți”, a mai spus scriitorul. Mircea Cărtărescu, Digi24

    RăspundețiȘtergere