27/02/2017

DNA, să vină să vă ia! e neconstituțional

Nu-mi dau seama cât de gravă este decizia Curții Constituționale, am tentația să aștept motivarea ei, deși nici nu știu cum ar putea fi justificat ceea ce scrie în comunicatul-decizie de azi. Pe de altă parte, mă mir și eu de cât m-a surprins această decizie, căci n-ar fi trebuit. Poate pentru că declarațiile președintelui acestei instituții, onorabilul Valer Dorneanu, sunt pur și simplu halucinante! Mi se pare că am ajuns cu democrația românească într-o fundătură și că nu vom mai putea ieși de aici dintr-un motiv simplu – Curtea pare a fi creat un soi de superimunitate penală pentru miniștri care, zice domnul Dorneanu, nu pot fi deranjați cu mizilicuri precum anchete privind legalitatea actelor lor. Dacă nu cumva am înțeles eu greșit, Curtea Constituțională tocmai i-a făcut pe miniștri voievozi, oameni cu puteri de viață și de moarte, incomparabile cu ale supușilor. Sloganul des strigat în aceste zile – DNA, să vină să vă ia! e neconstituțional. Deci, cu ce ar trebui să se mai ocupe DNA? Cu miniștri nu! Doamna Kovesi, ia vedeți ce mai fac nașii de tren! În curând doar pe ei îi veți mai putea ancheta!
Moise Guran

29 de comentarii:

  1. Asadar, retinem: o OUG de modificare a Codului de procedura penala (cu efect imediat privind inregistrarea unor dosare) si a Codului penal (cu privire la dezincriminarea unor infractiuni sau sanctionarea altora mai usoara, avand drept consecinte eliberarea din penitenciare a unor persoane si inchiderea mai multor sute, poate mii de dosare) cica nu ar interesa justitia si nu ar impune avizul CSM. In schimb chestiile astea sunt interesante pentru Politia Rutiera si Relatiile Externe ale statului roman…”, a scris Danilet pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fostul tenismen Ilie Năstase spune că, la finalul mandatului de senator, va ieşi din politică, pentru că nu se regăseşte în acest domeniu. El precizează că în politică sunt doar interese personale şi interese de partid, trebuie să minţi foarte mult, iar politicienii ”se iubesc doar pe ei”.

    „Scandalurile între politicieni şi dintre partide mă deranjează foarte mult. Eu am intrat în politică ca să învăţ ceva bun, dar nu am învăţat nimic. Nu mă regăsesc printre aceşti oameni, şi nici ei printre mine. Cred că nu mă contactează alte partide pentru că sunt incomod. Deci, îmi termin mandatul şi rămân un simplu cetăţean”, a declarat Ilie Năstase la un post de televiziune.

    „Toate lucrurile bune, toţi banii europeni se duc către bogaţi, toate relaţiile bune le iau ei, iar celorlalţi nu le dau nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. De când am văzut hârtia aia semnată de Dragnea şi Tăriceanu, dornici amândoi să ne vadă în închisoare pe-ăştia de-am protestat, mă gândesc cum ar fi acolo.
    Mircea Cărtărescu ar fi nevoit să se apuce de scris ca să-şi scurteze din pedeapsă. Tudor Chirilă ar cânta la polonic, acustica e bună acolo. Dan de la Taxi ar zdrăngăni pe răzătoarea de mere. Oana Pellea si Maia Morgenstern ne-ar spune seara poezii, Dragoş Bucur ar deschide o agenție de casting... am avea cu toții un program la fel de încărcat ca şi în libertate doar că nu ne-am mai agita să facem rost de bani de mâncare. Prietenii noştri medici s-ar bucura de o vacanță bine meritată, corporatiştii, instruiți de Andrei Roşu, vor lucra la condiția fizică şi Lucian Mîndruta ar scrie pe ziduri despre ce se întâmplă. În trei zile se vor rupe uşile închisorii că toată lumea va dori înăuntru.
    Natalie Ester

    RăspundețiȘtergere
  4. „Simt nevoia să dau, cetăţeneşte, următoarea declaraţie: 1. Din ce am văzut şi auzit pînă acum, este pentru prima dată cînd membrii unui guvern românesc, în frunte cu prim-ministrul, au gîndire de repetenţi, vorbire de semi-analfabeţi şi fire de ticăloşi. Nu mari ticăloşi, pentru că marii ticăloşi fac, din păcate, istorie. La noi e vorba de mici ticăloşi, capabili numai de mici manevre de cartier” Andrei Pleşu

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne găsim, stimați Republicani, în situația pe care o presimt de mult, dar m-am abținut cât am putut s-o rostesc: soarta DNA, soarta Justiției, a noastră, a tuturor celor care ne încăpățânăm să vrem a trăi drept și demn, fără să părăsim România atacată de găina-șarpe Românica, o va hotărî nu Parlamentul, nu Guvernul, nu Președintele, ci înfruntarea dintre Stradă și Ăștia. Cristian Tudor Popescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Europa se schimbă radical !
    Doar cu un Președinte acceptabil este practic imposibil să obținem un "culoar" favorabil în noua competiție comunitară, al cărei start se va da în foarte scurt timp !
    Din cauza multiplelor antecedente negative și a enervantelor gafe actuale, PSD este privit cu maximă circumspecție și nu mai are prea mult până când va fi considerat chiar nefrecventabil !
    Ăsta da GHINION !... Doru Braia, 7.03.17

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie să fii corupt ca să înmoi inima Partidului. Studenții căminiști, muncitorii cu cârca, croitoresele plătite mizerabil, pensionarii ceapiști, copiii părăsiți de părinții plecați la muncă în Spania și Italia, bunicii care dau toată pensia pe medicamente, pacienții din spitale și toți ceilalți români care duc o viață înghesuită și igrasioasă nu sunt un motiv de îngrijorare pentru Partidul Social Democrat aflat la putere. Florin Negrutiu

    RăspundețiȘtergere
  8. În lumea culturală occidentală, cea mai mare batjocură pentru niște artiști adevărați e să-i pui să concerteze în ”muzicalitatea” unui cort.
    Ai noștri ca brazii n-au nicio greață, din solidaritate cu publicul educat și avid de concerte de filarmonică la cort. Sau nu?
    Dacă nenorociții care batjocoresc orașul lui Brâncuși de 27 de ani nu-s în stare nici să toarne fundația unei săli de concerte, o vină substanțială o au și acești artiști, și confrații lor din alte specii ale vieții culturale, care par gata să concerteze și sub masă, dacă ordinarii din politică le-o cer.
    Puteți căuta în arhive până la 1989 toamna, și nu veți găsi niciun protest al oamenilor de cultură din Gorj, în legătură cu inexistența unei săli de concerte în orașul lui Brâncuși. Narcis Daju

    RăspundețiȘtergere
  9. Regimul Dragnea nu poate renunţa la aceasta agendă ostilă domniei legii. Privilegiile sunt coloana vertebrală a PSD. Socialismul său de faţadă maschează, inabil, voracitatea prădătorului politic ce vizează menţinerea subdezvoltării autohtone. Din acest bazin al resentimentelor şi al complicităţilor se hrăneşte Liviu Dragnea. Dominaţia la care aspiră este aceea a liniştii ce permite vechilor şi noilor stăpâni ai României să exercite, netulburat, mandatul lor de drept divin.

    Francheţea cu care Ion Ţiriac îşi declară dispreţul pentru “ proşti” nu surprinde. Capitalismul oligarhic şi clientelar este creaţia FSN şi a PSD. Regimul Dragnea duce mai departe o moştenire glorioasă. Alianţa dintre subdezvoltare şi afaceriştii înregimentaţi este temelia pe care se sprijină România pe care o deţin în proprietate. Ideea de egalitate constituţională este suspectă şi trebuie eliminată. Iată de ce asaltul împotriva statului de drept va continua, implacabil. Ioan Stanomir, 14.013.17, Contributors

    RăspundețiȘtergere
  10. Președintele este pus într-o situație aproape fără ieșire: dacă cedează în fața șantajului, pier­de prestigiul câștigat în ultimele luni prin susținerea DNA; iar dacă nu cedează și nu-i revocă pe cei doi, atunci riscă suspendarea. Es­te suficient ca locul său să fie luat timp de o lună de Călin Popescu Tăriceanu, pentru ca procurorii incomozi să fie revocați și pentru ca Legea grațierii, cu toate amendamentele ca­re ne transformă într-un rai al infractorilor, și, eventual, Legea de modificare a Codului Pe­nal, promisă de ministrul Justiției, să fie pro­mulgate cu celeritate. După acest prăpăd, Klaus Iohannis se va putea întoarce la Co­tro­ceni, presupunând că va avea câștig de cauză la referendumul de demitere, dar va fi mult slăbit și izolat. Cel puțin așa calculează dom­nii Dragnea și Tăriceanu.

    Ne aflăm, așadar, într-o criză politică de o gra­vitate fără precedent, pentru că adversarii de­mocrației și ai statului de drept sunt pu­ter­nici, abili și motivați, iar apărătorii ei puțini și slabi, președintele Iohannis fiind, practic, un general fără armată. Optimiștii se consolează cu ideea că adesea crizele oferă oportunități pentru inovații și demersuri curajoase. Așa este. Dar o fi valabil și la noi? Rodica culcer, Revista 22, 14.03.17

    RăspundețiȘtergere
  11. "Inteleg ca prostii care au iesit in strada v-au deranjat. Daca nu erau ei, puteati sa va intalniti cu prietenii dumneavoastra destepti sau hoti care se ascund pentru ca exista un mandat de aducere pe numele lor. Nici nu mai erau deranjati pentru declaratii la DNA. Sau erau in libertate.
    Un singur lucru va pretind: respect pentru prostii care au murit la Revolutie, in '89. Nu uitati ca fiecare leu pe care dumneavoastra l-ati facut in Romania li se datoreaza in primul rand LOR!" Facebook, Cronica cârcotașilor

    RăspundețiȘtergere
  12. „România e în acest moment un cimitir al democrației, un cimitir al justiției, un cimitir al drepturilor și libertăților cetățeanului. Suntem în punctul cel mai de jos de după 1989, și ne ducem și mai jos, cu capu-nainte. Tot mecanismul politic e inept și ticălos, politicianul standard e ‘mai prost ca Farfuridi și mai canalie decât Cațavencu.’ Fiecare zi aduce o recoltă nouă de nemernicii. Chiar nu mai e de trăit”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook, referindu-se la situaţia socială şi politică a României, după 27 de ani de democraţie originală, 15.03.17

    RăspundețiȘtergere
  13. Avem o clasă politică care a ajuns să fie detestată de populaţie pe bună dreptate. Avem partide politice şi instituţii, cum e Parlamentul, care au ajuns să fie detestate de populaţie. Trebuie să spunem că vinovaţi pentru această situaţie sunt partidele politice, partide politice care, fără excepţie, în ultimii 25 de ani, nu au făcut ce trebuie pentru România şi nu au pus degetul pe rană. Nu au făcut nimic să crească acest salariu, nivelul de trai care să ne ducă şi pe noi într-o altă lume a bunăstării şi a civilizaţiei", a spus Cataramă.
    Omul de afaceri a mai declarat că partidele politice sunt "structuri mafiote".
    "În acest moment, partidele politice sunt structurile mafiote cel mai bine organizate din România. Structuri mafiote extrem de bine organizate. O persoană independentă, competentă şi capabilă nu poate intra într-o astfel de structură, iar dacă intră este imediat rejectată, dată la o parte, de aceste structuri. Aproape toate partidele care au guvernat România au lăsat şi au perpetuat sistemul de furt din banul public", a spus Cataramă.
    Afaceristul atrage atenţia fata de ritmul extrem de ridicat in care se fura banul public..
    "În acest moment, până la 80% din banul public a ajuns să se fure, să dispară.

    RăspundețiȘtergere
  14. Medicul care vrea să-i trateze cu Akaemul pe cei care nu sînt de părerea lui
    Cînd am auzit de acel deputat Cătălin Rădulescu care vrea să pună tunurile cu apă pe manifestanții din Piața Victoriei și, dacă-l apucă dracii, să iasă cu akaemul împotriva celor care nu sînt de acord cu el, m-am întrebat ce meserie a învățat el, de e atît de bășicat împotriva oamenilor care nu-i plac.
    La bază, omul e medic. Adică e o persoană care ar trebui să se gîndească la ce-ar putea face bine pentru oameni, nu cum le-ar putea face rău. Că PSD-ul din care face parte l-a condamnat pentru ceea ce a declarat, asta e o chestie politică. Dar medicii din rîndul cărora face parte cum de-l mai rabdă printre ei pe acest personaj care, în loc să se întrebe cum poate face bine bine oamenilor, vrea să le facă rău. Cu afirmațiile lui, acest Cătălin Rădulescu se pișă pe jurămîntul lui Hipocrate, pe care l-a depus cînd a absolvit medicina.Sau, mai rău, se consideră un medic politic, la fel ca Mengele. Cu deosebirea că el nu vrea să facă experimente pe oameni, ci să-i termine pe cei care nu sînt de acord cu partidul lui. Or, dacă mai trăim într-o țară normală, Colegiul Medicilor ar trebui să-l excludă pe acest Cătălin Rădulescu din rîndurile sale.Asta dacă medicilor din acest colegiu nu le e frică să nu fie tratați cu akaemul de confratele lor.
    PS Apropo, deputatul PSD de Argeș cu acest nume susține că a primit un akaem la revoluție. Ce revoluție a fost la Pitești, de le-a dat armata arme civililor ca s-o apere? Erau așa de mari cozile la pui și la alte produse că trebuia ca revoluționarii locali să primească arme, iar apoi și diplome pentru ceea ce n-au făcut? Cristian Teodorescu

    RăspundețiȘtergere
  15. Parlamentul pare a ne spune aşa: „Nu v-a plăcut ce a făcut Guvernul? Nicio problemă. Venim noi, Parlamentul, şi facem acelaşi lucru, pentru simplul fapt că putem. Ce-o să mai faceţi?” Şi românii au răspuns: continuă protestele. Ultimul a fost duminica ce tocmai a trecut.
    Criza ordonanţelor a mai devoalat un lucru interesant: că slăbirea legii nu este dorită doar de majoritatea care sprijină Guvernul, ci şi de o parte din Opoziţie. Pe undeva era de aşteptat: cei din Opoziţie au fost şi ei la guvernare şi au, sau urmează să aibă, probleme cu această lege. Cu o aşa vastă majoritate, Parlamentul îşi poate impune până la urmă voinţa.
    Iar românii nu pot face nimic până în anul 2020, când vom avea din nou alegeri. Sigur, pot să protesteze, dar oamenii mai au şi vieţi de trăit, nu pot sta patru ani în stradă, cu spaima permanentă că aleşii lor pot oricând să-şi impună această agendă.
    Şi cam asta e situaţia în acest moment: cetăţenii protestează, Parlamentul lucrează, cine oboseşte primul pierde partida. Şi din câte se vede, strada a început să obosească....."
    Premierul Sorin Grindeanu a fost întrebat recent ce mesaj al celor care îl contestă i-a plăcut cel mai mult. Şi l-a evocat pe acel cetăţean care şi-a imaginat că primul ministru nu a emis ordonanţa de bună voie, ci că este captiv, că este ostaticul unui grup de interese şi nu poate striga după ajutor. Şi atunci i-a scris pe o coală de hârtie următorul mesaj: „Sorine, clipeşte de două ori dacă vrei să te salvăm!”.
    Trebuie să-i dau dreptate primului ministru: e o glumă bună. Dar ce trăim noi acum, acasă, nu mai e glumă. Am căzut în capcana perfectă, suntem vulnerabili şi ne simţim ostatici ai propriilor noştri conducători. Ajutaţi-ne să găsim o soluţie ca să-i aducem la o conduită decentă şi responsabilă nu doar faţă de banii mei, nu doar faţă de banii noştri, ci şi faţă de banii dvs. şi ai celor pe care îi reprezentaţi.
    Căci deopotrivă şi leul românesc, şi fondurile europene care urmează să intre în România sunt păzite de aceeaşi lege pe care aceşti domni vor s-o slăbească. Nu ştiu dacă toţi românii gândesc ca mine Liviu Avram

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragnea a ajuns un proscris la Bruxelles si la Washington, la fel ca Orban. Cu liderul PSD nu se mai intalneste azi nimeni relevant din afara Romaniei. Nici macar socialistii europeni, adica familia lui politica, nu-l mai primesc oricat s-ar chinui Birchall sa-l introduca cumva la liderii PES. Din cate aud, mesajul lui Timmermans a fost raspicat: fara Dragnea. Asta nu-l impiedica sa faca un lobby tot mai agresiv impotriva DNA si impotriva justiei nu doar in interior, ci mai ales afara. Ultima audiere din Parlamentul European, unde ministrul justitiei, Tudorel Toadar, a aparat OUG 13 si necesitatea unor schimbari in justitie, este opera PSD.

    Refuzat pe buna dreptate de Occident, tratat ca un politician corupt si nefrecventabil, liderul PSD devine pe zi ce trece mai periculos. Izolarea lui in lumea occidentala il transforma intr-un adversar tot mai convins al ei. Asa s-a intamplat si cu Orban. Premierul Ungariei trece azi drept unul din caii troieni ai lui Putin in UE, cu care liderul de la Moscova se intalneste ostentativ.

    Cand Dragnea batjocoreste ideea de protest autentic si legitim, cea mai autentica forma de manifestare intr-o democratie liberala, se exprima ca un anti-democrat sadea: protestatarii sunt platiti, i-a scos multinationalele, au lucrat strainii potrivnici Romaniei. Cum liderul PSD dispretuieste justitia, n-are cum sa-i pretuiasca pe cei care o sustin. Cam tot asta spune si regimul lui Putin in Rusia despre demonstratiile izbucnite la Moscova impotriva coruptiei Kremlinului. In ambele cazuri, se urmareste discreditarea oricarei miscari contestatare, delegitimarea democratiei liberale ca unica alternativa viabila la despotismul de tip nationalist.

    Pentru a evita dezastrul nu e suficient ca lui Dragnea sa-i fie luata carma barcii din mana. Daca pilonii statului de drept – justitie, opozitie, presa, societate civilia – nu se vor intari rapid la loc, intregul edificiu se va prabusi inevitabil. Insula nu mai poate rezista asaltului, navigam direct cu viteza maxima direct catre stanci. Nu mai vad alte solutii in afara de strada. #Rezist a devenit obligatie fata de copiii nostri, oricat se vor enerva Dragnea&co auzind asta. Dan Tapalaga

    RăspundețiȘtergere
  17. i-a umplut de respect. Să nu uitați ziua asta de miercuri! E ziua în care, în PSD, aura lui Dragnea s-a umplut de căcat. De azi încolo se vor uita la el, vor zice da șefu, dar în spate or să înceapă să-și găsească alt împărat. Împăratul Dragnea este, de astăzi, gol. (comisarul.ro, Facebook,30.03.2017)

    RăspundețiȘtergere
  18. “Legea permite ministrului Justiţiei să declanşeze procedura de revocare din funcţia de conducere a persoanelor pentru care el este implicat în numirea lor. Or, ştim bine, procurorul general al României, procurorul şef DNA şi procurorul şef DIICOT, precum şi adjuncţii lor sunt propuşi de către ministrul Justiţiei şi sunt numiţi în funcţie de către preşedintele statului. Deci teoretic, oricând, ministrul Justiţiei poate să propună revocarea lor din funcţie, dar există o anumită procedură prevăzută în legea de organizare judiciară. Trebuie să existe mai întâi un control făcut de ministru, atenţie, prin procurori, acest control să fie trecut apoi pe la CSM, după care să se decidă de preşedintele statului revocarea din funcţie”, a arătat Cristi Danileț.

    RăspundețiȘtergere
  19. Inca o data, ca sa intelegeti nonsensul lipsei publice de reactie: vorbim despre afaceri indoielnice ale celui mai puternic om din Romania, cel care controleaza PSD, Parlamentul, Guvernul si zeci de institutii din tara. Vorbim despre o tema perfect valida: cum a ajuns un bugetar venit dintr-unul dintre cele mai sarace judete din Romania sa aiba o asemenea putere economica, dublata de cea politica?

    Un asemenea fenomen ingrijorator nu am trait nici pe vremea lui Iliescu ori Nastase. Mandatele lor de presedinte, respectiv premier, au fost marcate de o Opozitie vie, de o presa care, fie si in parte, isi facea meseria. Imaginati-va ca Iohannis, Basescu ori chiar Ponta ar fi derulat asemenea afaceri - ce dezbateri publice am fi avut, cum ar fi reactionat Opozitia.

    Traim o amputare teribila a moralei publice. O sinucidere simbolica pentru Opozitie, presa si institutii, care se prefac ca nu vad uriasa problema din fata lor. Cristian Pantazi

    RăspundețiȘtergere
  20. Scriu asta cu amaraciune, fiindca i-am fost colaborator apropiat. Niciodata nu ne-a lasat sa banuim - pe mine si pe ceilalti "reformisti" - ca ar putea fi, intr-o buna zi, pe aceeasi lungime de unda cu Codrin Stefanescu, ca ar putea vorbi despre Kovesi precum Ponta si Ghise, ca ar putea fi confundat cu Tariceanu.

    Acum zece ani, avea alaturi elitele pro-occidentale si o majoritate a cetatenilor care vor dreptate. Azi, toti acestia ii spun: adio!

    Cristian Preda

    RăspundețiȘtergere
  21. „Regimul Dragnea are practic totul sub control”, consideră politologul Ioan Stanomir. El explică pentru ARD Wien faptul că social-democraţii lui Liviu Dragnea pot conduce „aproape după bunul plac”, controlând Parlamentul, Guvernul, CCR, doar o parte din sistemul judiciar, în special procurorii anticorupţie, opunându-se măsurilor lor.

    Statomir a mai explicat că, o dată în plus, s-a demonstrat că în România mişcările de rezistenţă nu durează: „Capitulăm mult prea repede în momentul în care ni se pare că ne-am atins scopul. Dar în realitate, ţinta nu a fost atinsă”.

    RăspundețiȘtergere
  22. România, 2017.
    Oamenii Securității, protejați, după decembrie 1989, de către Ion Iliescu, conduc instituții cheie. Autoritatea de Supraveghere Financiară, condusă de Mișu Negrițoiu, fost consilier al lui Ion Iliescu, suspectat că a lucrat pentru Securitatea ceaușistă. Curtea de Conturi, condusă de Nicu Văcăroiu, premierul de paie al președintelui Iliescu, personaj care înainte de 1989 lucra pentru planificarea ceaușistă.
    Vicepreședinte al Curții de Conturi este Ilie Sârbu, urmărit penal de către DNA și susopectat de legături cu fosta Securitate. Banca Națională a României, condusă de Mugur Isărescu, plasat în acest post în septembrie 1990 de către Ion Iliescu și care, înainte de 1989, dădea note informative Securității. Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, este un fost procuror ceaușist, promovat în politică de Ion Iliescu și Adrian Năstase.
    O rușine, la 27 de ani după ce am răsturnat regimul Ceaușescu! Mioc George

    RăspundețiȘtergere
  23. Deocamdată, eu cred că suntem manipulaţi masiv de un polinom. Polinomul: incompetenţă-furtişag-mediocritate-prostie-ghinon-nepotism-mitocănie-tupeu. Şi asta e doar ce se vede...

    Andrei Pleșu

    RăspundețiȘtergere
  24. Desi ma asteptam sa functioneze monstruoasa coalitie a lui Traian Basescu cu Serban Nicolae si restul psd-istilor, tot ma revolta amendamentul adoptat astazi de Comisia juridica a Senatului prin care se gratiaza infractiunile de coruptie. L-am auzit pe Basescu plangand de mila celor care au deturnat fonduri in folosul partidelor. Bietii de ei au dat bani oamenilor, sub forma de pixuri, geci, sau alimente si nu au oprit nimic pentru ei, Doamne fereste! Noi, votantii, idioti fiind, nu stim ca banii cheltuiti in campanie se intorceau ulterior prin contracte guvernamentale, despagubiri pentru terenuri, si alte minuni platite, desigur, din banii publici. Un lucru nu-mi este clar: daca prejudiciul nu va fi achitat, cum conditioneaza, chipurile, Traian Basescu, ce se intampla cu condamnatul gratiat? Se intoarce dupa gratii? Iar suntem luati de prosti. Dar ce este groaznic este ca Traian Basescu cere sa fie scoasa clasa politica de sub controlul procurorilor! Adica sa-i situam deasupra legii, nu-i asa? Si cu statul de drept ce facem? Il condamnam la inchisoare, presupun, pana se repara prejudiciile aduse clasei politice.

    Rodica Culcer, Facebook

    RăspundețiȘtergere
  25. La asta viseaza frumos politicienii, intre cosmaruri cu catuse: ca ii ancheteaza ei pe magistrati, ca dupa ce dimineata se duc ei la DNA sau la ICCJ ca sa dea socoteala, dupa-amiaza vin procurorii si judecatorii la ei sa le fie frecata ridichea.

    Inteleg ca magistratii ar urma sa fie obligati sa se prezinte la comisia de ancheta. Dar, potrivit Constitutiei, singura instanta de judecata in materie disciplinara pentru magistrati este CSM, acelasi CSM care stabilea in mai 2007 ca magistratii nu au ce cauta in fata comisiilor de ancheta parlamentara.

    Deci un magistrat care s-ar duce in fata comisiei ar incalca decizia CSM, iar daca ar respecta hotararea CSM ar putea fi acuzat de obstructionarea... Parlamentului.

    Si va mai dau un exemplu. Va dati seama ca toti magistratii care ii ancheteaza sau judeca pe potentii momentului pot ajunge sa dea cu subsemnatul la mai stiu eu ce comisie, pe te miri ce motive, inventate pe un colt de masa?

    Ioana Ene Dogioiu

    RăspundețiȘtergere
  26. Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

    RăspundețiȘtergere
  27. Societatea civilă trebuie să stea acum cu ochii pe ei și să facă presiuni. Să spună: „Domnule, noi nu vrem așa ceva!” Vedeți ce bun era Referendumul privind Justiția, dacă se continuă lupta anticorupție? Numai că referendum pe grațiere nu se poate face. În domeniul financiar și al grațierii, nu se poate face Referendum, asta scrie și în Constituție. Cristi Danileț

    RăspundețiȘtergere
  28. Magistratul Cristi Danileț, fost membru al CSM, a mai explicat și de ce o eventuală grațiere a faptelor de corupție, așa cum s-a votat, miercuri, în Comisia Juridică a Senatului, revenindu-se asupra votului, joi, i-ar scăpa de pedeapsă inclusiv pe cei ale căror dosare sunt încă în stadiu de urmărire penală sau aflate pe rolul instanțelor. Același lucru ar fi valabil și pentru dosarele viitoare, ale căror fapte se încadrează însă în perioada stabilită de Legea grațierii.

    RăspundețiȘtergere
  29. Deci noi am vândut active de producţie, teren, piaţă, absolut tot pentru nişte sume derizorii. Le-am vândut de multe ori ca să fie închise. Locul pe piaţă a acestor intreprinderi să fie luat exact de către concurenţi. Ne cuprinde o furie pe care n-o avem cu ce s-o compensăm. Dar, din păcate, am fost cu toţii participanţi activi sau pasivi la asta, pentru că cei care n-au votat sunt vinovaţi că n-au votat, iar cei caream votat prost, suntem vinovaţi că am votat prost, iar cei care n-am activat suntem vinovaţi că n-am mai activat. E de reţinut că suntem campionul negativ absolut al distrugerii unei ţări. N-am văzut şi n-am analizat exemplu mai negativ decât al României în a-şi desfiinţa toată infrastructura de producţie şi toată industria. Cozmin Guşă

    RăspundețiȘtergere