13/01/2020

Dumnezeu s-o ierte! Și pe noi!

Celebritatea nu te face mai prieten cu oamenii. Ba, aș putea spune că, din contră, te ține la distanță de cei pe care i-ai vrea mai aproape. Sigur... ești prieten în mediul social cu acel om pe care îl admiri și asta te înșală încă o dată în privința tangibilității personajului. În fapt ești și mai departe de el pentru că te mulțumești că îți răspunde unor comentarii și, nu - i așa, asta o fac doar prietenii. Nu, nu-i așa.
Celebritatea nu te face mai prieten cu vechii tăi camarazi. Colegii din liceu te-au uitat de multa vreme și doar în dialoguri accidentale te amintesc, mai mult pentru a se legitima cu tine și nu pentru a se mândri cu tine. Cei din studenție sunt ceva mai orgolioși. Câtă vreme ocupația ta e mult mai vizibilă ca a lor, te-au repudiat și basta.
Celebritatea nu te face mai prieten nici măcar cu propria ta familie. E deajuns o singură dată să nu poți ajuta și ștampila de arogant și distant să ți fie aplicată pe vecie.
Celebritatea nu te face mai prieten cu cei pe care i-ai iubit. În fața lor ți-ai dezvelit nu trupul, ci inima și mintea. Un potențial pluton de execuție nu e prietenul tău.
Celebritatea nu te face mai prieten nici măcar cu Dumnezeu. Aici chiar suntem cu toții egali. Trist este că ni-L vrem prieten spre apus... când toți ceilalți au tot obosit să ne fie aproape. Spre unii își intoarce fața și puterea.
Prietenii. Prietenii, nu! Nu te lasă să mori singur! 

Dumnezeu să te aibă în pace, Cristina Țopescu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu