13/12/2019

Portretul canaliei la bătrînețe (VI)


Poate că e timpul să dau gloriosul nume al celui care, vorba lui Traian T. Coșovei, “a întristat hîrtia” României literare: Mircea Mihăieș. Nimeni, niciodată, nu îmi va putea explica dubla personalitate a acestui ins. Celebrul articol de care vorbesc de mai bine de o lună e un exemplu edificator de schizoidie a personalității. Dl Hyde trăiește în dlMihăieș și face pui.
Nu puteam să lipsesc, tocmai eu, din corul acuzaților. Cum aș putea lipsi? Iată partea care mă privește: Unul e smintit de-a binelea. Frecventarea asiduă a unei găști de veleitari mai tineri decît el l-a făcut să se creadă un semi-zeu, un june eternamente seducător. Nu mai e, bietul de el. A decăzut atît de mult, încît crede sincer că pornografia e drumul cel mai scurt spre Parnas. Pe vremuri, avea haz. Azi, doar fiere și ură. În anii 1980 era o încîntare să-l întîlnești. Acum, treci pe partea cealaltă a străzii, nu care cumva să te contaminezi de mitocănia și minciunile lui. Dacă afli că vine în orașul tău, îți faci de lucru pe la țară, la aer curat.


2 comentarii:

  1. Dan Lungu

    În privința lipsei de transparență cu care conducerea Uniunii înțelege să-și acopere eventualele nereguli, nu văd ce ar mai fi de adăugat. Doar că, prin acest comunicat în care-l amenință pe Dan Lungu cu darea în judecată, conducerea Uniunii acuză, de fapt, de iresponsabilitate și calomnie și sursa informațiilor scriitorului – Curtea de Conturi

    RăspundețiȘtergere

  2. Cristian Teodorescu

    După politicienii care au construit NATO și UE, a venit rîndul neisprăviților care vor să le distrugă, fiindcă n-au altă ofertă politică. Vorba lui Michael Shafir, ăștia și susținătorii lor sînt sătui de bine!

    RăspundețiȘtergere