29/03/2020

Doamne, dacă ar fi numai asta...


Dacă ar fi numai atât!

Dar cel mai îngrozitor este că mă tem. Ne temem cu toții.
Am fost destul de chinuită în ultimii ani. Chiar supusă unor experiențe medicale de nedescris. Uneori am simțit cum mi se oprește inima în loc văzând mizeria din spitale. Nu mai vreau să fiu un experiment. Nu mai are rost.

M-am trezit în această dimineață mângâiată de căldura soarelui. Am dormit mai puțin. Ceasurile s-au dat peste cap, cum viața. Din firescul timpului au făcut nefirescul. De ce? Din adevăr au făcut minciună. Din toate au făcut haosul, din dreptate au creat nedreptăți. S-au îmbuibat care mai de care, în văzul tuturor, cu de toate. 

Iar Dumnezeu i-a lăsat. 
Până și dragostea au transformat-o în ură. 

Nemernicilor, până aici v-a fost! V-ați bătut joc de părinții voștri. I-ați umilit.
Dumnezeu vă vede cum tremurați de frică. Cum veți ajunge în spitalele pe care le-ați ocolit. Și nimeni nu va simți nici milă, nimic. Nimic nu vă va salva. Nici averile. Pentru că toți vor fugi de voi. În timp ce veți rămâne sufocați de ucigașul mic și gras. Mai gras ca voi. Vă va ține în jugul lui invizibil, așa cum ați ținut voi țara. Vă va distruge încet-încet, cum voi ați distrus pădurile. Nu-l puteți ignora, nici să-l dați afară. Pentru că l-ați hrănit și crescut în minciună și ură, suportându-vă toate vicleșugurile. 
De acum, va scotoci prin buzunarele voastre.  (urmează)

Eli Gîlcescu
29.03.2020

4 comentarii:

  1. Cristian Tudor Popescu

    Subsemnatul propun și eu o măsură.

    Cei care încearcă să înșele autoritățile și să-și bată joc de noi, ceilalți, sunt șmecheri naturali. Ei se consideră reprezentanți ai unei rase superioare, cei ce respectă regulile fiind agarici, fraieri – care n-au decât să se îmbolnăvească și să moară. Cum zicea un astfel de supraom: „Abia p-ăia care să ferește, îi lovește virusu".

    Prin urmare, când se va ajunge la selecție pentru internarea la terapie intensivă, căci nu vor fi destule respiratoare, să se uite medicii și dacă pacientul e pe o listă a infractorilor prieteni cu Covid, potențiali criminali. Și dacă da, să fie neeligibil (ca la listele pentru transplant) și lăsat să se trateze acasă, pe baza genei lui tari de șmecher natural.

    RăspundețiȘtergere
  2. „În ştiinţă trebuie să fii umil. În momentul în care devenim aroganţi, pierdem“ spune profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul.
    Lucrează în domeniul bolilor infecțioase din 1990 și în decursul acestor 30 de ani a tratat cazuri de tuberculoză, SIDA, rujeolă, s-a confruntat cu epidemiile de SARS în 2003 și gripă porcină în 2009, dar și cu Ebola, în 2014, apoi MERS în 2015. Spune însă că actuala pandemie de Covid-19 ridică cele mai mari provocări.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frank Herbert

    Nu îmi va fi teamă.
    Frica este cea care ucide mintea.
    Frica este moartea măruntă care aduce distrugerea totală.
    Îmi voi înfrunta frica. Îi voi da voie să treacă
    peste mine și prin mine.
    Şi, după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior
    şi voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica,
    nu va mai rămâne nimic.
    Voi rămâne doar eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana Ene Dogioiu

    Nu exista baron bun si baron rau. Exista doar baron, clientelism si incompetenta cu efectele lor.

    Nu cred ca la Suceava a fost o incercare de musmalizare a cifrelor. Cred ca, intr-adevar, au asteptat testele ca sa incadreze mortii intr-o categorie sau alta, cred ca sunt haotici. Testele sunt putine, capacitatea de testare este mica, uite ca acolo unde e nevoie sunt intarzieri mari, extrem de periculoase, in timp ce la Bucuresti o baroneasa PSD si-a dat mana cu un baron al Sanatatii, avid de popularitate, ca sa faca teste cu acuratete 30% la scara blocului, deci pentru care probabilitatea de eroare e dubla,

    RăspundețiȘtergere