10/03/2021

Între două cozi

... una pentru căței și una pentru dulăi 

De ce ne-au așezat domnul Cîțu și domnul Voiculescu pe două cozi? De ce oamenii de rând trebuie să caute disperați un loc prin intermediul platformei de vaccinare pentru ei, bunicii sau părinții lor bolnavi în timp ce alții, din categoria specială, se înscriu la centre cu circuit închis?

Despre aceste centre, nu știm mare lucru. Nici câte sunt la nivel național, care este viteza de vaccinare, ce marcă de vaccin au utilizat, dacă au sărit sau nu peste rând, resursele alocate etc. Totul este ținut la secret.

Cele două cozi la vaccinare, una pentru fraieri și alta pentru șmecheri, arată modul cum a funcționat mereu această țară, încă de pe vremea lui Ceaușescu. Țara a fost mereu împărțită între noi și ei. Noi stăteam la coadă la Alimentara, ei aveau acces la magazinele speciale, la gospodăria de partid.

Ei au avut parte mereu de privilegii și după `90. Au avut afacerile lor, rețelele lor, partidele lor, președinții și premierii lor, televiziunile lor, parlamentarii lor, puterea a fost a lor, până și pensiile lor sunt speciale. Ei trec în rezervă la 45 de ani, noi ieșim din circuit 20 de ani mai târziu și tot așa.

Am stat mereu așezați la două cozi, una mai lentă, pentru proști, alta mai rapidă, pentru băieții deștepți și neamurile lor.

Dan Tăpălagă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu