27/01/2021

RIP Georgeta Luchian-Tudor

Am fost întrebată de ce uneori femeile surâd. Şi am răspuns: pentru că plâng prea mult, în fiecare zi, pentru toate durerile lumii, nu numai pentru cele ale lor. (Georgeta Luchian-Tudor)






Decernarea Titlului de Cetățean de Onoare al Craiovei 
Scriitoarei Ileana Vulpescu 

5 iunie 2015

2 comentarii:

  1. RIP Georgeta Luchian-Tudor
    Am cunoscut-o într-un moment de bucurie, când Craiova și-a recunoscut valorile. Cu un laudatio cald și generos. Un laudatio în care a reconstituit prietenia îndelungată (peste 4 decenii) cu scriitoarea Ileana Vulpescu. O prietenie „uneori chiar fără prezența fizică, uneori chiar fără cuvinte...“

    Drum lin în veșnică pace și lumină!

    RăspundețiȘtergere
  2. Laudatio pentru decernarea Titlului de Cetățean de Onoare al Craiovei scriitoarei Ileana Vulpescu „Pentru a putea vorbi despre opera scriitoarei Ileana Vulpescu, trebuie să o cunoști și să o iubești ca om. Eu o cunosc și o iubesc. Nu sunt critic literar, sunt doar o cititoare care o știe pe Ileana de peste 40 de ani ca prietenă și tot de atunci a iubit-o și a prețuit-o. Am fost cu sufletul alături de ea și de minunata ei familie la multe bucurii și mai ales la multe și supreme dureri alături de soțul meu (n.red.: artistul Tudor Gheorghe), am fost alături cu sufletul, iar loviturile nemiloase ale vieții le-am simțit și noi. Uneori chiar fără prezența fizică, uneori chiar fără cuvinte am fost alături de ea. Dar cumințenia pământului, așa cum i-am spus eu întotdeauna, a înțeles și a acceptat dragostea mea tăcută. Brâncuși, alt model oltean, nu ar fi avut ca model mai fidel pentru Cumințenia Pământului, dacă ar fi cunoscut-o, decât pe Ileana Vulpescu“, (Georgeta Tudor, actor și poet, Craiova)

    RăspundețiȘtergere