22/05/2019

Dumnezeu Se arată lui Solomon


Când Voi porunci lăcustelor să mănânce ţara, când Voi trimite ciuma în poporul Meu, (2 Cronici 7/13)

dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. (2 Cronici 7/14)

6 comentarii:


  1. Mihai ȘORA

    Dragi prieteni,

    ne așteaptă zile aspre, apăsătoare, în care va trebui să căutăm în noi înșine, să găsim și să folosim toate resursele de vrednicie și însuflețire.
    Fiecare vot contează și – om cu om – putem schimba o țară, o putem ridica din necazurile în care, astăzi, se zbate.
    Destinul României este un destin european, iar Europa nu înseamnă un construct birocratic, nu înseamnă un „experiment“ social. Europa nu este o vorbă în vânt, după cum nu este – nu poate fi! – una fără noimă ori fără greutate.
    Europa are chipul nostru: al meu, al tău…
    Al Bucuriei.
    Europa suntem noi.

    Mihai Șora
    București, 23 mai 2019

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca o potârniche care cloceşte nişte ouă pe care nu le-a ouat ea, aşa este cel ce agoniseşte bogăţii pe nedrept; trebuie să le părăsească în mijlocul zilelor sale, şi la urmă nu este decât un nebun.

    Ieremia 17/11

    RăspundețiȘtergere
  3. Blestemat să fie omul care se încrede în om...

    Căci este ca un nenorocit în pustie şi nu vede venind fericirea; locuieşte în locurile arse ale pustiei, într-un pământ sărat şi fără locuitori.

    Ieremia 17/5,6

    RăspundețiȘtergere
  4. Învață să privești mîinile, prietene: Europa toată vorbește în jocul lor.

    Mircea Eliade

    RăspundețiȘtergere
  5. Suntem ceea ce avem curajul să fim.

    Martin Heidegger

    RăspundețiȘtergere
  6. Sebastian Lazaroiu

    În politică, și nu numai la noi, e multă iluzie și manipulare, sunt destule cuvinte sforăitoare, histrioni, ipocrizie, minciuni etc. Dar dacă nu poți să păstrezi doza aceea de autenticitate și ajungi să te scufunzi în propriul tău ego, n-o să faci niciodată nimic folositor pentru comunitatea ta. Pentru că nu mai simți oamenii. Ajungi... alienat, cinic, preocupat permanent să prezinți o mască, să-ți ascunzi deciziile proaste, să proiectezi în afară nici măcar putere, ci sete de putere. Dacă vă miră de ce tot mai mulți oameni rezonează cu USR+, aici trebuie să căutați răspunsul. Nu e ceva rațional, e inconștient. Mulți s-au săturat de cadavre politice, de marionete, de clovni, de actori ratați și vor persoane autentice, lideri care să nu se mai falsifice pe ei într-atât de mult încât să falsifice însuși exercițiul puterii. Nu știu cât o să-i țină pe cei de la USR+. Probabil că îi va altera și pe ei guvernarea într-o oarecare măsură, dar cred că unii se vor strădui să rămână autentici până la capăt. În orice caz, nu mai sunt niște novici, dar păstrează un aer proaspăt. Au o energie bună, cum zice străbunica

    RăspundețiȘtergere