26/05/2019

Marele câștigător

A câştigat generaţia urbană care are cardul de acces în companie la gât, generaţia de multinaţionale şi companii mari româneşti, generaţia afacerilor de la zero, generaţia întreprinzătorilor, generaţia care munceşte în clădiri de birouri şi stă mai mult de opt ore la muncă, generaţia care are meeting-uri şi conference call-uri, generaţia care „trăieşte” în mall-uri, generaţia de city-break-uri, generaţia de vânători de low-costuri şi tarife promoţionale, generaţia de Zara şi H&M, adică de haine colorate şi în trend, generaţia de clinici private de sănătate, generaţia de food court, cafenele şi restaurante urbane, generaţia de la 700 de euro în sus, generaţia care astăzi poate fi în Cluj şi peste o săptămână să aibă o întâlnire la Londra pentru prezentarea unui proiect.

https://2blackjack1.wordpress.com/2019/05/26/marele-castigator-al-alegerilor-generatia-cu-cardul-la-gat-generatia-urbana-de-multinationale-si-companii-mari-antreprenoriale-romanesti-generatia-afacerilor-de-la-zero-generatia-de-birouri-mall/

Sursa : zf.ro

8 comentarii:

  1. Savoiu Mihai

    Rezumat de campanie 2. Partidele de centru-dreapta câștigă decisiv. Majoritatea electoratului a fost împărțit între pro-PSD și anti-PSD, că anti-PSD e PNL sau Alianța 2020 pentru votant e o chestie de nuanță. Victor Ponta pleacă la Bruxelles cu bunul său prieten Traian Băsescu, (Oare o să mai fie discuții despre autenticitatea de a fi cetățean român, cât și despre consumul de pălincă?) Alde nu are parte de nimic.
    În chintesență ce înseamnă asta? PSD urmează să atingă un război între facțiuni, celebrul Mustăcios o să fie la răscruce de carieră, cum puterile sale magice de a învia morții au eșuat lamentabil (iar uleiul e deja prea mainstream pentru omul rural, să fim profesioniști ce naiba!), iar încă de la CpF s-a notat o lipsă de interes asupra oricărei inițiative cu stigmatul PSD așa că Liviu intră în război de facțiuni în partid, probabil pleacă. Usr-Plus are o susținere imensă (44% în capitală) PNL are regiunea Transilvaniei ca balast deci începe cursa pentru guvernare (încă puțin și o să se vadă clar). E bine că victoria aparține parțial Usr? Nu, iar eu sunt simpatizant, e clar că trebuie să ținem minte trecutul (ca să prezicem un dram de viitor), nu vrem să apară fantoma lui Nicușor Dan și să se plicușor-banească treburile, Usr e promițător în anumite situații, în altele e la fel de jalnic. Cu puțină rațiune ajungem departe, no? Sper măcar că nu o să mai avem străzi cu asfalt turnat pe ogor ca în anumite sate ca rezultat al vreunui program inițiat de viitorul guvern.

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin Negruţiu

    Nu am putut găsi în mine un sentiment de milă când l-am văzut în această noapte pe Marele Bolnav, mai pământiu la față decât subpământul în care și-a îngropat Partidul. Copita pe care poporul i-a dat-o în față celui mai toxic personaj politic de la Ceaușescu încoace ar fi trebuit să-l facă pe acest om care clamează bărbăția să-și dea demisia de onoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Florin Negruțiu

    Închei cu ceea ce ar fi trebuit poate să încep: 26 mai va rămâne în istoria noastră drept o sărbătoare a democrației. Fac o reverență zecilor de mii de români care au stat ore întregi la coadă doar ca să-și exercite un drept fundamental. 26 mai reprezintă într-un fel despărțirea noastră definitivă de ceaușism. Ca o ironie a istoriei, ne despărțim de Ceaușescu făcând tot coada. Însă dacă în urmă cu 30 de ani, românii stăteau la coadă să primească, acum românii au stat la coadă ca să dea. Și au dat. Au dat mult! Cu sete: Goodbye, Ceaușescu, sper să nu ne mai bântui niciodată!

    RăspundețiȘtergere
  4. O zi magnifică
    Pe care am așteptat-o cu sufletul la gură. Ca o zi de Înviere. Să ies din umilință și din starea de agonie, să fiu și altceva, să uit bătaia de joc, să pun capăt vulgarului, mediocrului.
    Am strâns din dinți cât am putut. Încet-încet i-am pierdut pe rând. De furie, de teamă, de durere. Mai tot timpul lâncezeam într-o anarhie lăuntrică. Mă sufocam de lașitate.
    Nu știu să mă bucur. Nici în fața unei icoane n-am fost de multă vreme. Mă temeam de mine. De propria spaimă, vizavi de hidra care mi-a cuprins sufletul.
    Acum, mă gândesc la o schimbare. Ceva care să poată înflori și rodi, chiar dacă primăvara e pe sfârșite. Să nu greșim.

    RăspundețiȘtergere
  5. „Adio și n-am cuvinte!“

    RăspundețiȘtergere
  6. Dan Tăpălagă

    Doar niște politicieni abili, oameni de afaceri puternici sau i-a definit ceva în plus? Dacă au fost doar interfețele, delegații vremelnici ai unui sistem de putere care a condus România după 90, uneori din spatele cortinei, alteori la vedere?

    Toți au avut secretul lor, cheița cu care au fost întorși până când într-o bună zi au ajuns să creadă că încarnează însăși Puterea.

    Cam asta i-a pierdut pe toți: mania grandorii, paranoia, aroganța, ruperea de realitate. Căderea tuturor a început în momentul în care s-au crezut atotputernici, intangibili, deasupra legii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răzvan Vasile, Nu s-a terminat!

    Și totuși, au ieșit la vot doar jumătate dintre cetățenii români… ceea ce îi face complici cu Dragnea pe ceilalți care au ales să nu o facă - probabil și dintr-un sindromului Stockholm.

    Dintre cei care au votat la referendum, peste 12% au votat NU la cele două întrebări. Asta înseamnă că ei, în mod deschis, au declarat că sunt de acord cu corupția. Aproape 1 milion! de oameni au declarat asumat că sunt de acord cu corupția! Un mi-li-on! Halucinant! Mai departe, peste 1,4 miloane de oameni au votat la europarlamentare, dar au boicotat referendumul. Așadar, 2,4 milioane oameni sunt, în mod deschis, pro-corupție.

    RăspundețiȘtergere
  8. Gheorghe Iova
    ·
    Viața noastră, de europeni, cetățeni liberi este o cultură a libertății și a început în Olanda.
    Trebuie să realizeze legea: ce nu e în puterea oamenilor și pe măsura vieții de om e în afara legii. Interdicțiile nu pot fi legi.
    Imuni, la pacientia, omul are un moment metafizic, al întrebării în sine: sunt în viață, cum scap, de aici?

    RăspundețiȘtergere