09/01/2019

Perle


Dancila zice ca am DEVASTAT Franta si Germania. Asa e!
Dar cel mai tare, doamna Dancila, ne-ati devastat pe noi.
Pe astia tineri i-ati ametit atat de tare de cap cu porcaria aia de program de guvernare care ne face zi de zi mai saraci, cu porcaria de sistem in care pilele sunt mai importante decat studiile, incat, ghiciti ce, aproape jumatat dintre ei ar pleca maine, daca ar putea.
Pe astia de 40 de ani i-ati devastat complet, de au ajuns sa creada saracii ca daca lucreaza pe la corporatii sau pe la banci straine e ca si cum ar lucre la diavol. Le-ati devastat atat de mult creierii, incat multi dintre ei incearca acum sa se angajexze la stat, unde sunt uneori salarii mai mare decat la privat si unde freaca duda toata ziua.
Iar pe batrani ii tot devastati din ’90 incoace. Ba le dati doi lei la pensie, ba le bagati mana in buzunar si le luati trei lei prin scumpiri.

Un comentariu:

  1. Silviu Iliuta

    Pleaca, Tudorele!
    Du-te si traieste in tara aia dupa chipul si asemanarea ta.
    Du-te si traieste in tara in care coruptii nu au voie sa fure. Dar daca fura mai putin, dupa un barem pe care l-a stability mintea ta, Tudorele, nu e nicio problema. Doar dau banii inapoi si aia e.
    Du-te, Tudorele, si traieste in tara aia in care violatorii ies din puscarie inainte de termen. Du-te, daca tara aia iti place tie!
    Du-te, Tudorele, si traieste intr-o tara in care iti scarpini negul, iei in mana foicelele, tusesti de doua ori si explicit lumii cum altii iti fac legile pe care tu le impui. Cum tu nici macar nu le-ai vazut, ti le-au dat martienii cadou.
    Du-te, Tudorele, si traieste in tara aia in care un ministru al Justitiei se vaita ca tolomacul ca guvernul anterior i-a facut legile, iar el nu e in stare sa le modifice!
    Du-te, Tudorele, in tara in care violatorii si criminalii primesc despagubiri can dies din inchisoare. Iar despagubirile alea sunt mai mari decat salariul pe un an de zile al unui roman!
    Du-te, Tudorele, in tara in care un detinut trebuie sa aiba dus cu regulator de temperature, asa cum ai poruncit prin Ordinul 2.772C!
    Du-te, Tudorele, in tara in care oamenii traiesc in camera de 5-6 metri patrati, iar detinurii trebuie sa aiba, tot prin Ordinul tau, minim 7 metri!
    Du-te, Tudorele, in tara in care un detinut costa 2500 de lei pe luna, iar un roman care munceste zi de zi castiga 1500.
    Du-te, Tudorele in tara in care esti taticul spiritual al borfasilor si al criminalilor! Duuuu-te!

    Nu ne mai intereseaza scuzele tale penibile, spuse pe un ton pitigaiat si alunecos. Nu ne mai intereseaza argumentele tale inventate si mizerabile, scoase pe gura numai cu scopul de a iti pastra scaunul ala patat cu sange. Nu ne mai intereseaza nici daca tara aia in care ajungi, una dupa chipul si asemanarea ta, e plina de violatori si criminali. Numai fii atent la lift, cand iesi din casa, fii atent la buzunar, cand treci pe langa Parlament, fii atent in parcare, cand vezi un infractor proaspat eliberat.
    Pleaca, Tudorele! Apreciez ca daca ai umbla liber pe strada in tara pe care o doresti, nu ai supravietui mai mult de o saptamana. Traieste tu in tara pe care o meriti! Du-te, ma in tara ta!
    Dar nu ne obliga pe noi sa traim in ea.

    RăspundețiȘtergere