13/10/2021

Imperfecțiuni

https://audunstrigat.blogspot.com/2021/09/imagini-care-ne-lovesc.html 

... sau priorități

Către Primăria Municipiului Târgu Jiu

Către Inspectoratul de Poliție Gorj 

Poliția rutieră

Domnule Primar

Domnule Comandant

Din cauza situației stânjenitoare (haosului) existent pe Str. Unirii din Târgu Jiu, unde mașinile, în lipsa unor semne de restricții de viteză, se întrec, chiar în depășiri, strada se traversează tot mai greu, circulația pe trotuare devine stresantă și periculoasă.

O stradă cu denivelări (în urma unor lucrări nefinalizate), mai ales în  jurul căminelor stradale, capacele trepidează și produc un zgomot infernal mai ales de la mașinile grele.

Majoritatea mașinilor care circulă pe această stradă, în special, de la intersecția Str. Unirii cu Str Petrești, până la intersecția cu Str. Dincă Schileru, au viteză excesivă, iar mașinile grele, în viteză, fac ca locuințele să se cutremure. Există fisuri în pereții caselor vechi, dar și în cele noi.

Din Calea București, la intrare în Str. Unirii prin Str. Dincă Schileru,  avem un singur semn (interzis 3,5 t). Cu mențiunea „Excepție aprovizionare desfacere depozite Str. Ana Ipătescu“. Atât.

Din Str. Dincă Schileru semnul limită viteză inferioară 30 km/h sau 40 km/h lipsește, fiind atât de necesar în cazul mașinilor grele.

Dinspre Garda de Mediu, pe Str. Unirii, la intersecția cu Str. Petrești, avem un semn de limită viteză 40 Km/h.

Dacă la acest semn se circulă cu 100 km/h, ar trebui un semn limită viteză 16 km/h ca să se circule cu 40 km/h. Chiar ar fi indicat un asemenea semn, știind că există construcții imobiliare ample, folosindu-se de mașini grele, betoniere, mașini grele cu materiale de construcții, camioane tip macara…

1.Vă solicităm, pe această cale, restricționarea vitezei pe acest segment de stradă, la limita inferioară de 30 km/h 

2.De asemenea, amplasarea unui aparat de măsurare a vitezei (radar), în dreptul Nr. 102 A, C,131..., care să probeze încălcări ale unor reguli de circulație.

3. Solicităm camere de luat vederi pentru a proba depășirile și viteza în trafic.

4. Instalarea mijloacelor de semnalizare și avertizare prin indicatoarele din dotare ar fi de dorit, chiar și alte mijloace, în conformitate cu prevederile legale.

O perspectivă care să ne asigure desfășurarea în siguranță a circulației (în special pietoni), precum și protejarea proprietății private, există numai cu sprijinul dvoastră.

Pentru acest demers au semnat:

ELISABETA GÎLCESCU

MARIA CÎNDEA

CORNELIA NEGOI

TILEA ECATERINA

SPERANȚA ȘTEICĂ

ANA MARIA BĂLAN

MARCELA NASTA

GHEORGHE MOLDOVAN

ANGELA MOLDOVAN

RODICA ARGINTARU

MARIAN PUIA

ANA BÎRDĂCEL

DOINA IONESCU

EMANOIL IONESCU

GEORGETA TURTUREA

EMIL TURTUREA

LUCREȚIU SĂCELEANU

NICU CÂNDEA

DUMITRANA CÂNDEA

EMILIA BISTREANU

AURICA ROȘOIU





 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu