17/11/2019

Între Prid și sovata

Un urs, lovit de o maşină, a fost lăsat în agonie o noapte întreagă pe marginea unei şosele, la ieşirea din Praid. Animalul avea picioarele rupte, dar autorităţile nu au găsit pe nimeni să îl tranchilizeze. Aşa că au pus jandarmii şi poliţiştii să-l păzească mai bine de 18 ore. Abia duminică, la amiază, au reuşit să-l anestezieze şi până la urmă l-au împuşcat.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, l-a demis pe prefectul județului Harghita pentru modul în care a gestionat situația. După ce l-au lăsat să sufere 20 de ore fără să îl sedeze, reprezentanții autorităților au luat decizia să împuște ursul grav rănit.
Sâmbătă seară, pe drumul dintre Praid şi Sovata, un autoturism a accidentat grav un urs de peste 400 de kilograme. Pasagerii din mașină nu au fost răniți. Dar un copil din autoturism a facut atac de panică. În urma impactului, ursul a fost proiectat pe marginea șoselei, iar mașina a fost serios avariată.
Șoferii din zonă au anunțat autoritățile, iar polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu au mers la locul accientului. Însă nu au luat nicio măsură. Și au așteptat instrucțiuni de la Ministerul Mediului. Așa că au lăsat ursul în agonie toată noaptea.
“E foarte clar. Atribuţia de intervenţie este a Jandarmeriei şi a medicilor arondaţi DSV. În acest caz nu este nevoie de derogare de la Ministerul Mediului şi cred că este inuman să laşi un urs să agonizeze, atât timp cât nimic din lege nu te împiedica să intervii”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe

AM Press 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu