13/07/2019

Fericirea vine mereu ca o lopată de pământ

Când murim, avem senzaţia că nu suntem singuri. Din 
pricina asta fericirea vine mereu ca o lopată de pământ.

Doamne, ce puţin trăim şi cât de mult timp ne cere arta! De ce ne-ai dat un trup mic, dacă vrei să Te vorbim de bine! Nu de moarte ne e teamă, ci de câtă dreptate vom avea prin alţii.

Ciprian Chirvasiu

4 comentarii:

  1. Ciprian Chirvasiu

    Noi nu ne avem decât pe noi!

    Dacă tu nu eşti acolo, cine o să pună
    mâna mea peste mână?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciprian Chirvasiu

    De la Nora Iuga am luat gândul întelept ca exprimarea înseamna rastignire. Ca trebuie sa te lasi în cuvinte pe spate, ca într-un lan de iarba. Ca trebuie sa te abandonezi cuvintelor ca sub o invazie de furnici. si sa nu respiri, mai ales sa nu respiri, atunci când ele îti traverseaza inima. Scrisul Angelei Marinescu este asemenea casei Angelei Marinescu, asemenea strazii unde locuieste Angela Marinescu, asemenea orasului domniei-sale. În scrisul Angelei Marinescu am mâncat un mar copt de Angela Marinescu si am înteles ca poezia se recupereaza. Ca e oarecum voluntar sa scrii poezie, atâta vreme cât în urma sunt atâtea dâre de frumos care asteapta ambulanta. Angela Marinescu a inventat articulatii în poezia româna, care nu banuia ca are genunchi, cot, gât, umar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian Chirvasiu

    Eu nu scriu poezie. Nici nu fac arta. Pentru ca Aurelian Titu Dumitrescu mi-a povestit ce i s-a povestit si lui: ca important e sa traiesti, sa te bucuri, sa faci cumparaturi, sa-ti platesti întretinerea, sa deschizi usa casei si, în dosul ei, sa te întâmpini tu însuti, cu toate bucuriile, cu toate întretinerile, cu toate fiscurile tale. si sa intri în tine si sa ai puterea sa ramâi acolo. Lectia lui Nichita, pe care ar fi bine sa o primeasca toti, ca o palma pe fata: "Traiti, oameni buni, lasati fleacurile! Arta vine de la sine!".

    Tot Titu mi l-a împrumutat pe corsarul Cezar Ivanescu. Acesta din urma m-a apreciat la Iasi, într-un cenaclu studentesc, acum douazeci si ceva de ani, dar am hotarât ca e nesuferit si ca nu o sa-l mai bag în seama de-atunci încolo. Este poetul care are de-a face cu destinul meu mai mult decât mi-am închipuit.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://jurnaldecurbura.blogspot.com/2018/07/in-memoriam-ciprian-chirvasiu.html

    RăspundețiȘtergere