26/07/2019

Strigător la cer

Nu pot scrie nimic despre fata din Caracal, oricum nu mai are rost. Știu doar că mi-e rău, fizic și psihic, simt că mă dezintegrez, e disperare, furie, neputință, milă, uluire. Jandarmii omoară un om în plin parc, niște polițiști stau la poarta în spatele căreia o copilă era omorâtă cu bestialitate, a mai rămas ca și armata să tragă în noi sub diferite pretexte. Pe facebook curg în continuare postări vesele pentru că, nu-i așa, viața merge înainte. Viața unora. Aceea a unor fete s-a sfârșit în chinuri, dar nu-i treaba noastră, că nu putem schimba noi lucrurile în țara asta, nu? Un popor întreg e condamnat la moarte și ucis lent, cu sânge rece și cruzime sofisticată. Criminalii noștri în serie chiar iau bani grei pentru asta, îndesați în buzunarele uniformelor militare, ale costumelor de firmă purtate de politicieni sau bine ascunși pe sub robele magistraților făcători de legi.
L-aș ruga pe Dumnezeu să ne apere, dar nu pot. Pentru că nu mai cred că există. Și dacă există, n-are justificare că permite să se întâmple așa ceva.
Alexandru Cumpănașu
Imi e foarte greu să vorbesc de acest lucru. Noi în familie, avem o regulă, nu vorbim despre ceea ce se întâmplă în familia noastră. Dar fac acest gest pentru că jigodiile din fruntea statului român să nu aibă impresia că scapă. Fiecare dintre șefii acestor sisteme mă cunosc bine. Dacă mi-a intrat în cap că vor pleca, vor pleca! Și o să vă dau detalii pe care poate nu le știți. Ofițerii de poliție, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea țipa și a fost auzită, erau opriți de către procurori să intre. Deși unii dintre ei au vrut să intre chiar și fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-nopate și de atunci nu am dormit deloc.
Cer demisia șefului Poliției și șefului STS, care au băgat miliarde în echipamente. Unde sunt banii aceia? Nepoata mea a sunat de trei ori, a spus că e legată cu sârmă, că a fost violată. 
Oamenii ăștia au stat de la 3 jumătate până la 6 că nu era flagrant. Intrăm peste indivizii care au furat o găină cu mascații, iar indivizii ăștia își bat joc de sufletul unui copil în timp ce se aud țipete. Eu unul nu mă las până când fiecare dintre ei nu vor intra în pușcărie sau vor plăti cu funcția.

9 comentarii:

  1. Liviana R. Conțelman

    Am vorbit la Caracal - vecinii criminalului au auzit-o pe fată urlând, au sunat la Poliție şi li s-a spus că polițiştii ŞTIU DE CAZ, că e o "anchetă în derulare", DAR NU AU INTRAT ÎN CURTE!!!
    Martori: - Cineva strigă după ajutor, o omoară!
    Poliția Română: - Ştim, suntem la poartă, nu intervenim!
    Atunci când mergeți la vot, amintiți-vă de asta!
    Atunci când spuneți că nu vă interesează politica, amintiți-va de asta!
    Atunci când blamați protestele, când preferați confortul de a sta acasă în loc să apărați drepturile constituționale în stradă, atunci când vă amăgiți că votul vostru nu e important şi când vi se pare că vocea voastră nu contează, amintiți-vă de asta!
    Pentru că doar din cauza clasei politice am ajuns aici - fiind ei înşişi nişte infractori, politicienii au cultivat o Poliție şi o Procuratură slabe, înțesate de oameni incompetenți, uşor de manipulat!
    Fata ucisă la Caracal ar fi putut fi salvată!
    Tot ce mai putem face e să nu mai lăsăm ca o astfel de tragedie să se repete... nu mai tolerați incompetența şi impostura, nu mai lăsați să ne conducă infractori, hoți, penali. Ei vor instituții slabe, ei vor polițişti, procurori şi judecători slabi, ca să nu îi deranjeze şi să nu ne protejeze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan Negru

    Drama fetei ucisă la Caracal mi-a amintit de Drasius Kedys,lituanianul a cărei fetiță de 6 ani a fost agresată sexual de un pedofil influent.
    Tatăl și-a căutat dreptatea in tribunale, a trimis petiții la Parlamentul European și avut chiar puterea sa-și filmeze fetița povestind cum a fost violată!
    Pentru că nimeni nu l-a luat in seama,Drasius, fost luptător in trupele speciale, și-a făcut singur dreptate si i-a executat pe toți cei implicați in molestarea fetiței lui.
    Agresorului i-a tras doua gloanțe in organele genitale și un glonte in cap.
    Căutat apoi de poliție și-a atras simpatia in toată lumea!
    Totuși, după câteva săptămâni, Drasius a fost găsit mort.
    Sistemul corupt l-a învins dar el rămâne o emblemă a celor care-și fac dreptate singuri!

    Trump l-a dat exemplu când a cerut pedeapsa cu moartea in America!

    Orice țară care nu poate avea grijă de copiii ei va ajunge la Drasius Kedys!
    PENTRU CĂ EXISTĂ UN DRASIUS IN FIECARE TATĂ !
    Și atunci niciun 112 nu va mai conta !
    Spre asta ne îndreptăm ?!
    Răzbunarea personală e soluția când statul nu mai există !
    El e Drasius cu fetița lui in brațe:

    RăspundețiȘtergere
  3. Stelian Tănase

    La începutul anilor 90 cînd tot așa eram pe străzi protestînd, delegați ai FSN ieșeau să poarte tratative cu mulțimea revoltată. Ăștia de azi sunt mai răi, mai primitivi, și-au umflat buzunarele intre timp buzunarele si nu stau de vorbă cu plebea. La ce le-ar folosi!? Se baricadează ca niște nesimțiți în sedii și ne privesc la televizor cu o bere in față.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai ȘORA

    O lumânare se stinge repede: ploi, vânt, duhori de neoameni. Și, odată cu ea, se poate stinge și amintirea celui pentru care fusese aprinsă. Teribil ar fi să nu fi învățat nici acum nimic. Ar însemna, de fapt, să omorâm încă o dată copilele.
    Pentru orice om întreg la minte, este limpede că instituțiile noastre sunt politizate și că tocmai această subordonare a lor în fața politicului ne-a adus unde suntem, în acest punct al ororii. Și cine vreți să așeze lucrurile în ordine? Cine să extirpe tumoarea? Guvernul ageamiilor, doamna cu coc? Încă nu s-a văzut balaur care să-și taie singur capetele.

    Românul e îndelungrăbdător. Dar cât se întinde acest „îndelung“? Până când?

    P.S. Să nu spuneți cumva că până în anul douăzeci douăzeci.

    RăspundețiȘtergere
  5. „Îmi pare rău, eu nu am de gând să emigrez acum. Voi rămâne pentru că altfel ar însemna să las jigodiile să câştige. Să scape nepedepsite pentru indiferenţa şi incompetenţa lor criminală. Nu vreau sa le ofer satisfacţia asta. Nu, prieteni. Acum trebuie nervi tari şi luptat pentru fiecare metru pătrat de civilizaţie. Pentru fiecare secundă de viaţă decentă. Noi, cetăţenii acestei ţări, trebuie să învăţăm cum să fim coşmarul unei administraţii corupte şi indolente. Să le fie frică de a mai accepta vreo funcţie de răspundere. Trebuie să învăţăm să folosim fiecare portiţă legislativă, orice instrument de atac împotriva birocraţiei, trebuie să învăţăm să reacţionăm prompt în faţa nesimţirii. Reclamaţi-i, daţi-i în judecată prin contencios administrativ, scrieţi în presă, protestaţi în stradă, cereţi demisii, mergeţi la vot, faceţi petiţii, apelaţi la sprijinul instituţiilor europene şi, cel mai important lucru, fiţi solidari cu cei care au nevoie de acest lucru. Nu vă lăsaţi concetăţenii singuri în faţa birocraţilor corupţi şi incompetenţi. Eu cred că împreună putem învinge această caracatiţă cu zece capete. Până la urma urmei, oamenii ăştia au totuşi o slăbiciune. Sunt proşti”.

    Profesorul Marcel Bartic

    RăspundețiȘtergere
  6. Marilena Rotaru

    Așa am zis și eu când mi s-a topit prima carte în 1986, la fel când am fost concediată din TVR în 1991, tot așa când mi s-a spart apartamentul în 1993, la fel în 1998 când mi s-au tăiat cablurile de frână la mașină, și... și... Mai slăbesc și rezistențele..

    RăspundețiȘtergere
  7. Avem aici efectul corupției generalizate din sistem. Este efectul antiselectiei cadrelor din MAI si Parchete și a marginalizării profesioniștilor. Este efectul de asemenea amestecului dintre Politie si lumea interlopa. O ancheta severa la Caracal ar dezvălui o groapă de gunoi. Deja pute. Autoritatile se straduiesc sa ascunda mizeria sub pres. Din cauza asta acenhea despre care vorbeam nici nu se va face. Se va musamaliza urgent, generalii vor scapa inca odata. Dar este efectul legilor strimbe, făcute anume pentru a-i proteja pe infractori, cu sau fără gulere albe. Un singur exemplu la îndemină – 1834 de criminali si 762 violatori au fost eliberați pe baza asa zisului „recurs in anulare” Să ni-i imaginam pe acești infractori periculoși în libertate, pe străzile orașelor noastre, în preajma școlilor, seara pîndind prin parcuri…Și Poliția pe nicăieri, așa cum ne-a obișnuit!…Unde e statul, stie cineva?

    STELIAN TĂNASE

    RăspundețiȘtergere
  8. Cosmin Perta

    Puțini știu, dar am crescut în mijlocul unui sistem mafiot în care nimeni nu te putea ajuta. Nimeni din cei apropiați, pentru că însemna să îi pui în bătaia focului și asta putea însemna chiar moartea. Nimeni din cei din abilitați să mențină legea și ordinea pentru că știam toți cât sunt de corupți și ce și de la cine primesc pentru legea și ordinea lor. Am crescut cu frică, deși eram puternic, și am fost cumva condiționat să trăiesc în sistemul lor. M-am rupt din adolescență, m-am îndepărtat și acum e doar un coșmar recurent totul. Nu m-aș fi putut rupe dacă eram o fată. Sau nu așa de ușor. Cei din generația mea de acolo, unii sunt deja morți, alții au transformat trauma în lichid pentru propriul traumatizator și au intrat în sistem, alții s-au ascuns prin alte identități și încearcă să uite. Unii au reușit să uite. Eu nu pot sa uit. Și da, s-a tot vorbit de misoginie și ce rost are ea în discuția asta. Are mare rost. În lumile astea despre care vă vorbesc femeile sunt văzute doar ca o carne, cum vezi pulpele de pui la supermarket. Singurul ajutor pe care îl poți primi nu este din afară, ci dinăuntru. Trebuie să crești pe scara ierarhică, să nu mai fii "carne". Și o fată va fi mereu carne în mintea lor pentru că totul e așa de ușor de manipulat, inclusiv legea și fricile

    RăspundețiȘtergere
  9. Stelian Tănase

    Structura de putere in România s-a văzut bine în nenorocirea de la Caracal. Ce părea ascuns, difuz, a apărut la suprafață. Care este azi fotografia structurii de putere? Este un triunghi, un triunghi al morții. Avem trei elemente 1/ politicieni 2/ interlopi 3/ politiști, procurori( judecători). Dacă ești prins în acest triunghi, ești ca și mort. Dai faliment, afacerile tale se prăbușesc. Dacă faci parte din sistem atunci faci carieră, te îmbogățești, capeți influență. Complicitatea între cei trei este decisivă. Interlopii procură banii negri pentru campaniile electorale ale politicienilor și nu numai. Pentru asta sunt protejați de Poliția aflată sub controlul baronilor locali. Șeful Poliției este un văr, nepot sau un frate al unui baron. Clanurile alcătuite din – separat sau impreună- politicieni, interlopi, politiști&procurori controlează resursele în favoarea lor și net împotriva cetățeanului. De unde aroganța și dispretul cu care-l tratează. El are, tu nu ai!

    RăspundețiȘtergere