30/01/2018

Educația... o alergare epuizantă

 Educația, doar ca marfă, devine un stres cumplit. În absența încurajării vocației, în lipsa fascinației apartenenței la o expediție colectivă de explorare a frontierelor, educația e doar o alergare epuizantă. La capătul ei e un podium. Dar dincolo de podium nu mai e nimic. Nici tribune, nici public. Nimic.

Cătălin Ștefănescu

http://dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/cind-educatia-e-doar-o-marfa

5 comentarii:

  1. Mircea Cărtărescu

    Primul cabinet PSD din guvernarea actuală era foarte prost, şi condus de un nimeni. Al doilea a fost şi mai prost, condus de un şi mai nimeni. Ultimul este anomia absolută la ambele categorii. Un ins ca Petre Daea era relativ stingher în primul guvern, normă în al doilea şi figura unanimă a ultimului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daniel Cristea-Enache


    În noul guvern avem un ministru al educației care declară candid că ia lecții de gramatică de la propria fiică; și o doamnă premier care spune răspicat că românii trebuie "să aibe...".
    Nu, stimată Doamnă Premier, românii nu trebuie să "aibe" nimic; ei trebuie doar să aibă șansa unor guvernanți care să nu fie corupți, agramați, inculți și incompetenți.
    Stimați guvernanți, dacă iubiți așa tare România, hai să începem cu ce-i mai la îndemînă: să învățați să vorbiți limba română.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai Radu
    Sunt atitudini care mai de care mai halucinante în ce privește faptul că ditamai rectorul e agramat într-un stadiu avansat.
    În esență, marea problemă este că acest om are bacalaureatul. Cât despre doctoratul omului, bănuiesc că nu e cineva în țara asta care își poate imagina că a fost luat pe bune. Fără discuție, individul este un impostor academic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doru Bușcu

    Singuri la marginea noii Europe, nepomeniți în calculele continentale, ocoliți de strategiile statelor lucide, suficienți și țanțoși în alegerile pe care le facem, ne bucurăm azi de exclusivitatea de a ne citi viitorul în gramatica șchioapă a cabinetului D și în biografia comică a noilor miniștri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un citat... primordial

    Dacă omul n-a primit decât o educaţie defectuoasă sau rea, el devine cel mai îngrozitor animal pe care l-a produs pământul. De aceea legiuitorul trebuie să facă din educaţia copiilor prima şi cea mai serioasă din preocupările sale.

    Platon

    RăspundețiȘtergere