11/08/2017

Vine... naționalizarea

Au făcut din legea fondului funciar o dramă a tranziției. O dramă care e pe cale să nu se sfârșească. Pentru că nu există interes.
Au tergiversat rezolvarea cererilor, timp în care nu se mai găsesc, nu se mai pot lua în discuție... Și nici să se mai poată vreodată, conform altor legi restrictive, nocive.
Cum legiuitorul a intervenit în favoarea comisiilor locale, județene, prin excepții după excepții, amânări după amânări, termenul de depunere a cererilor de revendicare a rămas neschimbat. De ce? Termenul de soluționare a cererilor a fost prorogat. Nu era firesc să se proroge și termenul de depunere a cererilor de revendicare?
De ce ar interveni cineva în sprijinul celor păgubiți a doua oară!
Când urmărești alte scopuri decât cele ortodoxe,când vrei să pui mâna pe pământul cuiva, pui termene.
Proprietatea, oricare ar fi, chiar nerevendicată, nu are nevoie de termene. Ea e veșnică.
Au restituit proprietățile (pe hârtie), dar procedura nu a fost dusă până la capăt, inclusiv înscrierea în CF! Sunt înscrise în CF doar 20,8% din proprietăți! Aceasta este drama tranziției. Nimeni nu știe cui aparțin până se definitivează cadastrul țării. Și mai vrem fonduri europene atrase, investiții durabile etc. O iluzie totul. O iluzie și bucuria de a recâștiga ceea ce au pierdut strămoșii. Și vine anul 2018, și nimeni și nimic nu se mai poate revendica.

E G



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu