11/04/2019

A doua opinie


Este esențial să știe că de cele mai multe ori semnele unui AVC trec neobservate. Orice modificare a puterii în membre sau o asimetrie a feței, orice modificare a vorbirii sau a înțelegerii acesteia ar trebui să alerteze imediat pacientul și să sune la 112. (dr. Dorin Bică)
Noi nu suntem nici mari profesori, nici mari medici, suntem niște oameni care încercăm să-i ajutăm pe alți oameni. Acei oameni se definesc prin pasiune. Nouă ne place neurochirurgia. (dr. Dorin Bică)


Când vreau să-mi reîmprospătez amintirile, caut o carte și o dăruiesc. De această dată, „Sărutul 3“ a ajuns la Dr. Dorin Bică, specialist neurochirurg. Îl invidiez pentru arta cu care știe să asculte... poezia inimii.



Eli Gîlcescu

2 comentarii:

  1. O realitate posibilă oricând și oriunde. De această dată, realitatea există aici, în Târgu Jiu. Se numește BicăNiculescu. O realitate rară în extraordinarul ei. Ca într-o alunecare spre dincolo de hotarele unde am fost închiși. Cu speranțe și încredere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum să nu te bucuri pentru fie și această îndrăzneală de a aduce neurochirurgia în Țara lui Brâncuși! Câți dintre noi nu am bătut drumurile spre capitală sau spre alte orașe ale țării în căutarea lor! De câte ori, înfiorați de strigătul de ajutor al celor trecuți dincolo, pentru că aici nu avea cine să le vină în ajutor. Și azi citim despre acest miracol petrecut la noi! Să fim și noi mândri pentru că neochirurgul Dorin Bică nu este oricine. „Cu specializări în neurochirurgia hipofizei, neurochirurgie vasculară, spinală, pediatrică, tumorală, anevrisme și malformații vasculare cerebrale. A făcut rezidențiatul în clinici de renume din Franța și Marea Britanie, este membru al Asociației Neurohope și face parte din programul național multidisciplinar AVC 360 – Călătoria pacientului. A ales medicina având-o drept model pe mama sa, iar astăzi realizează intervenții complexe. Își îndeamnă pacienții să facă sport și trage un semnal de alarmă în ceea ce privește apariția AVC-ului… din ce în ce mai des la tineri.“
    Dincolo de viziunile personale, uneori subiective, este perspectiva de astăzi, ce se deschide în orașul nostru, deosebită, nu trebuie să treacă neobservată, fără aprecierile noastre. Nu cred că ar amplifica CV-urile profesionale ale cuiva. Dar atunci când există interesul unui medic instruit, talentat, pentru Târgu Jiu, nu să presare zahăr pe răni, ci cu propria știință, cu experiența acumulată în afară, cu dorința de a da o șansă vieții, aici în orașul uitat, avem datoria de a sprijini acest act, de a fi de partea frumoasă a vieții.

    RăspundețiȘtergere