31/01/2017

Doliu peste țara mea

Dragi români,
Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.
Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.
Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!
De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.
În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.
Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.
Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!

Klaus Iohanis

21 de comentarii:

  1. Avem dictatul de marţi. Încă o marţe neagră. A doua marţe neagră, poate mai neagră decât prima. Aici atacul este clar. Este cât se poate de clar că PSD, condus de Liviu Dragnea, a declarat război justiţiei din România. Uitaţi-vă cât de agresiv este acest gest. Ar fi putut să obţină lucrul acesta trecând legile prin Parlament. Au dorit să facă acest gest de forţă asupra justiţiei. Nu ştiu cum poate fi rezolvat acest conflict major creat de PSD-ul domnului Dragnea. Nu ştiu ce speră să obţină. Speră ca oamenii să cedeze, să nu mai iasă la demonstraţii în frig, să se ducă acasă. Speră că instituţiile de justiţie ale statului se vor supune. Apoi urmează dictatura în România. CTP

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt un fan al anarhiei și nu cred că dezordinea e o soluție la hoție și abuz, dar, realmente, vă spun că ce-au făcut în seara asta e extrem de periculos pentru democrație ca precedent.
    Când văd că le merge o dată, vor merge mai departe și mai departe. Dacă au ajuns până aici, n-aveți idee câte ar fi în stare să facă oamenii ăștia.
    Greva fiscală, ocuparea centrului Capitalei și demisia parlamentarilor din Opoziție în bloc, toate la pachet, pot provoca alegeri anticipate în max. patru luni. Ar fi o șansă și pentru PSD să scape de șuți și analfabeți sau să piară. Sebastian lazaroiu

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu frigul în oase, dar cu încredere: o mare încredere în oamenii pe care i-am văzut în această seară, în fermitatea și onestitatea lor.
    Vin zile grele, dragii mei. Nici în povești balaurul cu multe capete nu cedează ușor. Mihai Șora

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam nasol, in seara asta. Adica tupeu maxim si comunicare stil vatav. Ce idei sa mai aperi? Ca nu-i despre idei Gabriela Panaite

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca ma pot bucura de ceva e ca tatal meu si mosii nostri nu mai sunt sa i vada tot pe aceiasi hoti si mincinosi conducand tara. Ei, furati si batjocoriti, altii generatii de sacrificiu. RUSINE! Multumesc celor care sunteti in strada. Isabela Gîlcescu

    RăspundețiȘtergere
  6. Ordonanta rusinii si nesimtirii nationale s-a adoptat. Motiv pentru care poporul meu, bietul, nu numai ca nu se rusineaza, dar se mai si cocoseste -tamp.
    Iar Dragnea, aceasta hiena incredibil de parsiva si tupeista, ranjeste acum victorios de sub stalpii unei democratii pe care a reusit sa o fractureze functional si organic.Mafia a invins. Statul de drept e in colaps.
    E un moment de o gravitate extrema in Romania!!!! Poate cel mai grav si cel mai periculos moment al Romaniei postrevolutionare. Daca dormim, ne vom prabusi definitiv!
    Nu exista cuvinte care sa imi poata exprima dezgustul si revolta! Iliescu, ciuma rosie a acestei tari, nu a atins nici macar tangential abjectia acestui Dragnea si a clicii lui!
    Romania, trezeste-te! Iesi in strada!!!!! Camelia Radulian

    RăspundețiȘtergere
  7. Eliminand abuzul in serviciu pentru ministri, presedinti de CJ si primari, Dragnea si slugile au infaptuit ceea ce si-au propus in martea neagra din 2013. PSD nu renunta niciodata la ticalosii. Au recurs la OUG pentru ca in 2013 au esuat in Parlament si nu vor sa riste. Iar OUG produce efecte imediat. Este o lovitura de forta care demonstreaza ca borfasii nu mai au limite, dar si ca sunt disperati. Rodica Culcer

    RăspundețiȘtergere
  8. PNL pregătește lovitura de grație după ce guvernul a adoptat o OUG pentru modificarea Codului Penal și a pus la punct și adoptat două proiecte de lege pentru grațiere și dezincriminarea abuzului în serviciu și alte infracțiuni. Prin vocea fostului său purtător de cuvânt, Adriana Săftoiu, PNL le cere parlamentarilor săi demisia din Parlament în încercarea de a provoca alegeri anticipate.

    Adriana Săftoiu le solicită demisia și celorlalți parlamentari care nu sunt de acord cu gestul cabinetului Sorin Grindeanu. Astfel, PMP, UDMR și USR ar putea renunța la mandatele de parlamentari dacă se vor ralia gestului propus de Săftoiu.

    RăspundețiȘtergere
  9. E oficial! Zeci de mii de dosare penale au fost deja pulverizate. Din acest moment, Romania e un stat in care democratia a murit. Acum cateva minute s-a publicat ordonanta C R

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie făcuți să plătească scump. Nu peste 3-4 ani la alegeri, nu la vară, nu la Paștele Cailor...mâine, poimâine, în fiecare zi. E nevoie mai mult decât oricând de Opoziție care să organizeze furia oamenilor (ar fi și periculos să fie lăsată la voia întâmplării). Spun încă o dată - grevă fiscală, manifestații non-stop în orașele mari și demisia parlamentarilor din Opoziție din Parlament. E calea cea mai scurtă pentru stingerea unui incendiu care se poate întinde imprevizibil și poate duce la o mare agonie națională. Alegerile anticipate nu mai sunt o iluzie. Și nici resetul pe care îl tot așteptăm.
    Aș mai adăuga chiar și o grevă în sistemul judiciar. S. L.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu consider ca de azi, incepind cu reluarea lucrarilor Parlamentului, mi-am incheiat mandatul in functia de presedinte al PMP si voi declansa imediat procedurile de predare a stafetei catre cei care trebuie sa preia responsabilitatea evolutiei partidului”, a anuntat Traian Basescu intr-o postare facuta la ora 00:30 in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ministrul Finantelor, vizibil jenat, intrebat daca cineva din Guvern s-a opus la adoptarea celor doua ordonante: Nimeni

    RăspundețiȘtergere
  13. Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a afirmat ca ordonanta de urgenta prin care sunt modificate Codul Penal si Codul de Procedura Penala sunt ofensatoare pentru autoritatea judecatoreasca si ca este nevoie ca ordonanta sa fie atacata la Curtea Constitutionala.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce floacă plouată-n capul tău! Un mesaj din partea lui Tudor Arghezi si a cetăţenilor onesti ai acestei ţări pentru "baronul de Teleorman," mafiotul penal care a clocit infamia de azi: "Mi-ai împuţit salteaua pe care te-am culcat, mi-ai murdărit apa din care ai băut şi cu care te-ai spălat. Picioarele tale se scăldau în Olt şi mirosea până la Calafat, nobilă spurcăciune! ... Începi să tremuri acum, căzătură. Aşa s-a întâmplat cu toţi câţi au umblat să-mi fure binele ce mi l-a dat Dumnezeu. Te-ai cam subţiat şi învineţit. Obrazul ţi-a intrat în gură, gulerul ţi-a căzut pe gât ca un cerc de putină uscată. Dacă te mai usuci niţel, o să-ţi adune doagele de pe jos. Ce floacă plouată-n capul tău! Ce mustaţă pleoştită! Ce ochi fleşcăiţi! Parcă eşti un şoarece, scos din apă, fiartă, de coadă, Baroane…"

    RăspundețiȘtergere
  15. Abuzul de putere savarsit de Guvern marti noaptea reprezinta o lovitura grea aplicata Romaniei, nu o simpla rafuiala cu justitia si democratia. Dragnea, Iordache, Grindeanu si PSD ne-au scos din UE de facto, legalizand furtul pe intuneric, intr-o veritabila actiune nocturna de gangsteri politici. Ca sa intelegem mai bine amploarea premeditarii: in noaptea cand au dezincriminat abuzul in serviciu au scos din sfera penala si favorizarea infractorului prin emiterea de acte normative. Asfel, Grindeanu si Iordache nu pot fi anchetati ca l-au favorizat pe Dragnea sau pe alti infractori din partid. Dan Tapalga

    RăspundețiȘtergere
  16. Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial, dar efectele vor incepe sa curga in mod bizar abia peste zece zile. Nu e clar cum le-a scapat acest termen, dar inca mai exista o sansa ca sub presiunea publica, Guvernul sa-si abroge propria ordonanta. Este singura solutie, ultima. Protest masiv, continuu, pana la determinarea acestui Guvern abuziv, devenit ilegitim la doar o luna jumate de la instalare, sa-si anuleze propriul OUG. Apoi, sa demisioneze iar Dragnea sa-si puna alte marionete. D. T.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu asta, încrederea in clasa politică, cită mai era, s-a volatilizat complet. De aseara s-a dat liber la furat, se iartă păcatele, trecutul, dosarele se șterg. Averile acumulate prin jaf, delapidare etc. sunt puse la adăpost. Vom fi guvernați in continuare de făcăturile actului de azi noapte, semnate de miniștrii troicii Dragnea, Grindeanu, Iordache. Stelian Tanase

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce s-a-ntâmplat noaptea trecută este continuarea unui plan vechi de mai mulți ani, început cu încercarea eșuată de lovitură de stat din 2012. Pe termen scurt, el urmărește salvarea de justiție a unei clici de penali, dar pe termen lung se vrea destabilizarea României democratice și scoaterea ei din dispozitivul slăbit al democrațiilor europene. Dacă UE și NATO vor pierde acum România, tot flancul drept, cel mai apropiat de Rusia, va cădea, căci Polonia, Cehia și Ungaria sunt deja pierdute. Miza reală e geopolitică, și în spatele penalilor se întrevede marele prieten de la răsărit.
    Din păcate, în situația actuală nădejdea unui ajutor din afară e foarte slabă, căci Europa are problemele ei, iar America nu mai e America. Mircea Cărtărescu

    RăspundețiȘtergere
  19. Ieri, pe la 21, pentru guvernul Grindariu-Dragnea nimic n-a contat! Nici faptul că toate instituțiile din domeniul Justiției – CSM, parchetul general, DNA, Înalta Curte etc – au respins cele două proiecte de ordonanțe de guvern, nici respingerea acestora de către organizațiile societății civile, nici măcar cei peste 100.000 de români care au ieșit duminică seara în stradă, 50.000 numai la București. Pe la ora 22, au anunțat marea lor victorie împotriva Justiției și a societății românești. În timp ce mai multe zeci de tomâni au ieșitr din nou în stradă – 12.000 la București, 8.000 la Cluj, 2500 la Sibiu, 2000 la Timișoare, 1000 la Iași, dar un număr semnificativ și în alte orașe, precum Brașov, Satu Mare, Constanța, Bacău etc – guvernul s-a grăbit să trimită rodul violului la Monitorul Oficial, ca să producă efecte ireversibile. La 1, treaba era terminată, timp în „care lumea protesta în stradă. Utilizînd cîteva site-uti – cursdeguvernare.ro, Capital. știripesurse.ro – a ieșit această listă a beneficiarilor, fatalmente incompletă, mai sînt o mulțime care vor scăpa încă din faza cercetării sau urmăririi penale! E o listă alfabetică. Dacă ar fi fost în „ordinea importanței”, aceasta ar fi trebuit să înceapă cu Dragnea, principalul artizan și beneficiar al mînăriei, Grindeanu și robotul defect de la Justiție – cred că CTP a spus „robotul bolnav” -, ca și restul membrilor guvernului nefiind altceva decît slugi la ordinul Jupînului din Teleorman. Greu de întrevăzut ce se va întmpla, populația este extrem de nervoasă și dispusă să-și continue bătălia în stradă. Cît va fi nevoie! Dar cît va fi nevoie?! Nu mă interesează reacțiile liderilor politici, nici ale președintelui – ei, prin aberațiile lor electorale, au oferit țara pe tavă PSD-ului! Liviu Antonesei

    RăspundețiȘtergere
  20. Ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută este inacceptabil, este o ofensă adusă Justiţiei. Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. De aceea, am fost în această dimineață la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru a vedea ce soluţii sunt să blocăm atacul la statul de drept. Am constatat că magistrații sunt indignați de deciziile Executivului şi sunt hotărâţi să acţioneze solidar pentru menținerea independenței Justiției. Conflictul instituțional este evident, iar CSM va sesiza Curtea Constituțională, care poate inclusiv anula Ordonanța de Urgență. Klaus Iohannis

    RăspundețiȘtergere
  21. Ceea ce a făcut Guvernul noaptea trecută este inacceptabil, este o ofensă adusă Justiţiei. Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic. De aceea, am fost în această dimineață la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru a vedea ce soluţii sunt să blocăm atacul la statul de drept. Am constatat că magistrații sunt indignați de deciziile Executivului şi sunt hotărâţi să acţioneze solidar pentru menținerea independenței Justiției. Conflictul instituțional este evident, iar CSM va sesiza Curtea Constituțională, care poate inclusiv anula Ordonanța de Urgență.
    M-am întâlnit, totodată, şi cu Avocatul Poporului care s-a angajat să analizeze rapid actul normativ al Guvernului. Sper că va lua decizia corectă în privinţa sesizării CCR. Există precedent, Ordonanţa poate fi atacată la Curte chiar dacă prevederile acesteia nu au intrat în vigoare. Avocatul Poporului are şi o obligaţie morală faţă de românii revoltaţi care îi cer în acest moment să le reprezinte interesele. Klaus Iohannis

    RăspundețiȘtergere