22/06/2022

Nu știu cum să vă forțez


... dle primar, ca împreună cu viceprimarul, să veniți la spectacolul „Haznaua“ (Str. Unirii Nr, 139, la Nr. 102 A, Nr. 102, Nr. 133...), fără a fi un loc primejdios, totuși  asigurați-vă cu masca de gaze. Veți lua la pas, de această dată, poate ghidat de GPS (subtraversarea căii ferate), să ajungeți la timp.

Să vă vedeți la față alegătorii, să le ascultați păsurile... Sunt multe. Și așteptările sunt multe. În felul acesta ați anula distanța care există între păsuri și așteptări. Ați scurta distanța dintre primar și cetățean. Am văzut. Vreți ca toți oamenii să se adune în fața primăriei. Toate evenimentele să se desfășoare cât mai aproape de primărie. Să nu obosiți. Până și defilarea de 1 Dec ați teleportat-o în fața primăriei (măcar de ați avea vreun merit, nu?).

Ce să mai aștepte cetățeanul din Str. Unirii, unde căminul stradal s-a transformat în hazna. Unde circulația pietonală este stresantă din cauza conducătorilor auto, bolnavi de senzații tari, un loc nepăzit, abandonat, stresant și din ce în ce mai periculos. Ce așteptări să aibă cetățeanul care semnează o petiție, depusă la data de 28 sept. 2021, și nici până azi, 21 iunie 2022, nu a primit vreun răspuns.

Ce așteptări să aibă cetățeanul care vede un primar fără obligații pentru el, fără să fie în slujba lui. Vede un primar înstrăinat de cetățeni. Vede un primar pe marginea tot mai subțire între nevoi și așteptări. Un primar nicidecum de a salva, de a vindeca, de a asigura viața bună. Și zilele trec în galop, și anii, și mandatul, și totul se întâmplă într-o limbă necunoscută de cetățean, străină, nicidecum limba respectului și obligației absolute. Propun ca în consiliul municipal să fie consilieri din toate zonele administrate. Astfel, plângerile să ajungă mai repede pe masa primarului (dacă există). Nu s-ar pierde luni, ani până să ajungă și la urechea primarului că undeva, pe Str, Unirii, în mijlocul ei, există o hazna. Și uneori, dimineața, o vidanja intră în acțiune

Va urma

 





















Eli Gîlcescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu