07/10/2018

ATUNCI CÂND DESPARȚI ȚARA DE BISERICĂ

Nu mă pot bucura că atât de coruptă, lașă și iresponsabilă biserica ortodoxa română a fost refuzată de proprii ei credincioși. O biserică cu patriarhi cu girofar care au reușit o atât de rară performanță în istorie: să despartă biserica de credincioși, să despartă biserica de țară.
Dar mă pot bucura – și o fac – atunci când văd că bunul-simț românesc există și are valoare de invalidare a referendumului.
Nu știu dacă e nevoie de preoți vânduti partidelor politice în Madagascar, dar mă gândesc că asemeni politicienilor corupți, preoții mercenari și fără har, ar putea în sfârșit să plece și să ne lase să ne regăsim toleranța, bunul-simț și ceea ce, de atâtea secole, se cheamă – sufletul românesc...

3 comentarii:

  1. Dorina Cioplea-Văduva

    De azi înainte avem ce am avut și până ieri, fără să fie nevoie să îi punem un nume care să ne coste foarte mulți bani. Chiar crezi că în fapt se va schimba ceva? Crezi că vei ieși pe stradă și se vor da homosexualii la tine sau vor veni să-ți fure copiii? Nu! Nu se va întâmpla asta. Pentru că nu s-a schimbat nimic în rău și, probabil, nici în bine, dar s-a evitat permanentizarea dezbinării și a urii pe care le trăim de câteva zile încoace, în numele ”iubirii” și a ”creștinismului”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi DaniletUrmăreşte

    În timpul campaniei am fost aburiți că e vorba de securizarea definiției căsătoriei (formulare total improprie), apoi ni s-a spus în mod mincinos că e vorba de protejarea familiei, de apărarea copiilor, de națiunea română. Ipocrizia afișată nu a putut să ascundă că acest referendum „profilactic” este strict împotriva unor semeni de ai noștri, care efectiv au fost damnați timp de trei ani de zile. Cei care am îndrăznit să avem altă opinie am am fost acuzați că suntem păcătoși, ni s-a refuzat sfânta împărășanie și ni s-a promis Iadul.
    Acum, iată că apare o față de creștinismului care a dospit mult timp în spatele mașinilor de lux, catedralei neamului, păcatelor sexuale și mândriei ce caracterizează o parte a clerului. Ieri ne-au exclus din rândul creștinilor, declarând că numai ei, cei 4 milioane care au votat, ar fi astfel. Iar azi ni se promite răzbunare.
    Eu cred că Biserica (cea ortodoxă și catolică, respectiv neoprotestantă) este într-o mare, mare criză, devoalată de acest referendum stupid și inutil care a irosit 35 milioane de euro. Biserica se amestecă în Stat, o parte a clerului instigă lumea la ură, o altă parte a dezinformat cras în timpul campaniei și al referendumului, iar acum ni se promite reactivarea practicilor medievale. Totul pentru a ține populația credincioasă într-o frică continuă: nu față de Dumnezeu, ci față de om.
    Acolo unde este frică, nu este libertate. Credința trebuie să fie despre iubire, nu despre ură. Păcatele preoților nu pot fi trecute cu vederea. Ei au o datorie, de a sluji spre binele poporului pe care îl păstoresc, nu de a întoarce om împotriva omului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Narcis Daju

    România incepe sa nu mai aiba nici una din caracteristicile statului de drept.
    Imi puteti spune o singura institutie care functioneaza si care nu e parazitata cu viermi perversi sau imbecili?
    In teorie, o țară si un teritoriu presupun vietuirea laolalta, prin respectarea unor legi, norme, reguli comune.
    La noi nu se mai respecta nimic, aproape totul decurge instinctual, si cel mai grav e ca nu prea mai avem modele si lideri de opinie necompromisi sau care sa nu insele la cantar, in beneficiul haitei care plateste mai mult.
    Romania de azi e o jungla in care vietuirea pe cont propriu si asumarea libertatii, fara de care omul e doar prelungirea inutila a unui lant sau a unei frici, sunt nebunie pura, inadaptare.
    Ca sa iti mearga bine, azi, in Romania, trebuie sa fii sluga tacuta, intr-o haita.
    Sa incerci sa schimbi lucrurile in bine acum, in tara asta, e egal cu a pretinde ca poti pune in miscare o bicicleta fara lanț, pe care pedalezi ca un imbecil, in cautarea binelui comun.

    RăspundețiȘtergere